Vladavina Strijelca – Horoskop za sve znakove: OVA 3 znaka očekuju velike promjene!

Vladavina Strijelca – Horoskop za sve znakove: OVA 3 znaka očekuju velike promjene!

24. studenoga 2017. 0 By Admin 1

 

Blizanci (21.4 – 21.6)

Posao: Taman se završi jedan problematičan period kada Jupiter, vladar vašeg desetog polja izađe iz dominacije Sunca, i učini da su neke želje nadohvat ruke. Merkur, međutim, uspori pred retrogradnost, spoji se sa Saturnom i dovede do otezanja i prolongiranja svega. Već dugo Saturn je u sedmom polju, što ukazuje na restriktivnost i smanjene mogućnosti. Na samom kraju boravka u vašem sedmom polju koje napušta 20.12., ulazi u konjukciju sa vašim vladarom Merkurom.

 

Na neki način ovo je finalni test izdržljivosti i poslovne zrelosti. Raznoliko će se rigidnost ovog aspekta odraziti na pojedinačne natale, ali će zadržati zajedničku osobinu smanjenih mogućnosti. Posebno je nezgodno to što se vaš vladar, Merkur, nalaziti u averziji sa vladarom desetog polja Jupiterom. S druge strane, poslije 9.12. Jupiteru se pridružuje Mars, što uvijek govori o nekim neregularnim i nelegitimnim potezima, pa su moguće spletke i tračevi na radnom mjestu. Ukoliko imate privatni posao, u problemu možete biti zbog propusta podređenih, a taj problem može dovesti do financijskog gubitka ili neke vrste novčane kazne.

 

 

Ljubav: Retrogradnost vladara u sedmom polju, znak je krupnijih događanja vezanih za emocije i partnerstva. Prvo spajanje sa Saturnom donosi aspekt da će mnogi pripadnici znaka, ovisno o osobnim natalima, biti u situaciji da, čak i ako nisu planirali, donesu odluku koja dovodi vezu ili odnos na ivicu opstanka.

 

Položaj planeta ukazuje da se može dogoditi da vam se u životu pojavi nova osoba. Tokom perioda retrogradnosti Merkura, male su šanse da odnos postane ozbiljniji, pa ćete biti suočeni sa izazovom. Vladar sedmog polja Jupiter, kao da se ništa ne pita, jer je u averziji sa Strijelcem. Da stvari budu još kompliciranije, dolazi konjukcija Merkura i Venere 15.12. Vaše polje partnerstva označit će i mlad Mjesec 18.12. što definitivno najavljuje nove veze.

 

Svi pripadnici znaka koji imaju iole nestabilno sedmo polje u svojoj natalnoj karti suočit će se s promjenama.

 

 

Zdravlje: Nemate vremena da se naspavate ili vas muči nesanica. Moguć je i povremen problem s glavoboljom i krvnim tlakom. Stomačne tegobe su prolaznog karaktera.

 

Rak (22.6 – 22.7)

Posao: Položaj planeta ukazuje na probleme i u poslovnim i u privatnim odnosima. Bit će tenzije na oba polja. Takva situacija traje do 9.12. kada Mars mijenja znak. Ovo je na neki način dobar položaj, jer problemi koji su postojali vrlo brzo prestaju biti razlog slabih poslovnih odnosa i nemogućnosti napretka. Također, nestaje i napetost vezana za kuću i obitelj. Imate odriješene ruke da postignete dugo željene ciljeve.

 

No, kako je Jupiter u Škorpionu, trebate voditi računa o odnosu koji Mars ima s njim. Ove dvije planete ukazuju na turbulentna događanja. Superiorne planete predstavljaju većim dijelom okolnosti u kojima se nešto odvija, pa budite pažljivi. Ako je poslovno rješenje promjena i odlazak s trenutnog posla, vodite računa gdje ćete otići. Pritom, uzmite u obzir da Saturn, koji je nosilac vrlo restriktivnih značenja, pred sam kraj perioda 20.12. ulazi u sedmo polje, što sa aspekta promjene posla može donijeti problem u zadnji tren. Najbolje je da poradite na alternativnim rješenjima i da ne žurite s odlukom dok više puta ne promislite.

 

 

Ljubav: Na neki način ćete shvatiti da je odnos u kojem ste, drugačiji nego što zamišljate. Na različite načine će se ova spoznaja odraziti na pojedinačne natale, u skladu da time ima li ili nema planeta u sedmom polju, te kako je vladar postavljen. Saturn, vladar vašeg sedmog polja bukvalno je „na pragu“ i spaja se s Merkurom, što može donijeti dvoumljenje.

 

Kada je Merkur retrogradan to se pojačava. Sve je moguće, planete su napeto postavljene, pa se može dogoditi da mnoge stare i potisnute stvari izbiju na površinu. Sve morate dobro procijeniti prije nego što 20.12. Saturn konačno uđe u vaše sedmo polje i označi proces razdvajanja bitnog od nebitnog.

 

Dosta toga ovisi o osobnom natalu.

 

 

Zdravlje: U prvoj polovini perioda skloni ste povredama uslijed zamišljenosti i nepažnje. Moguće su učestale glavobolje, mučnina ili nesanica, kao i loša krvna slika.

 

nastavak na sledecoj stranici..

Stranice: 1 2 3 4 5 6