DREVNA LEGENDA ZA KOJU MALO KO ZNA: Privucite sreću za celu narednu godinu, evo šta treba da uradite VEČERAS!

DREVNA LEGENDA ZA KOJU MALO KO ZNA: Privucite sreću za celu narednu godinu, evo šta treba da uradite VEČERAS!

20. prosinca 2017. 0 By Admin 1

Zimska kratkodnevica dan je kad se sunce pojavi na najnižoj tački na nebu i podari nam najmanje svetla u godini, a evo šta 21. decembar donosi!

 

četvrtak 21. 12. 2017. u 16 sati i 28 minuta Sunce će dosegnuti najnižu tačku na nebu i daće nam najmanje svetla u godini. Taj dan ima snažno duhovno značenje i posebnu energiju nakon čega ništa više neće biti isto. Otkrijte simboliku kratkodnevice i primenite rituale koji će vas odneti u novi život.

 

Zimska kratkodnevica dan je kad se sunce pojavi na najnižoj tački na nebu i podari nam najmanje svetla u godini. Taj je prelomni dan za naše pretke označavao prirodnu i jedinu Novu godinu.

 

Kelti su nam ostavili bogatu simboliku i vredne poruke o obredima i običajima tokom godine, pa tako i o zimskoj kratkodnevici koju su nazivali Yule, odnosno Jul, što u norveškom jeziku znači krug ili kolo.

 

Znali su, naime, da se mistično kolo života na taj dan na trenutak zaustavi jer se okončava jedan ciklus Sunca i ujedno počinje novi. Za Kelte vreme nije bilo linearno, nego smenjivanje ciklusa u krugu života.

 

Kratkodnevica je trenutak kad se treba zaustaviti, osvrnuti se na proteklo razdoblje i ujedno pogledati napred, u novo vreme u kojem se vraća moć i svetlost. Tokom večeri zimske kratkodnevice povežimo se s unutrašnjim mudrošću.

 

 

nastavak na sledecoj stranici..

Stranice: 1 2