Pun Plavi Mjesec u Vagi 31.03. – Teški aspekti, borba sa samim sobom, ljubav na testu izdržljivosti- Uticaj traje sve do 15.04!

Pun Plavi Mjesec u Vagi 31.03. – Teški aspekti, borba sa samim sobom, ljubav na testu izdržljivosti- Uticaj traje sve do 15.04!

30. ožujka 2018. 0 By Admin 1

“Tko zna koliko je vremena još ispred nas, nama se nikud ne žuri, al’ ko pijesak curi. Tko zna koliko još vremena sve ovo bezglavo juri, zadrži nas među prstima, nama se nikud ne žuri.” (Vatra&Massimo)

 

Pun Mjesec na 10 stupnjeva Vage dočekuje nas 31. ožujka. Riječ je o simboličkom takozvanom Plavom Mjesecu, budući da je pun drugi puta u istom mjesecu. Njegov utjecaj osjetiti će se sve do 15. travnja.

 

Mjesec u Vagi ovog puta raste uz nepovoljne i teške aspekte. S jedne strane tu je opozicija s aktualnim retrogradnim Merkurom u Ovnu, a potom i kvadrati s Marsom i Saturnom u Jarcu. Ono što izvlači energiju je činjenica da dispozitor ovog Mjeseca, Venera, ulazi u znak Bika i time Mjesec uvodi u znak svoje egzaltacije.

 

Kao tereti smo rasuti u tami. Svaki pojedinac prolazi svoje teškoće. U svakom ljubavnom paru, barem jedna strana ima urušavanje svijeta. Barem netko od vas prolazi potpunu preobrazbu i transformaciju, suočen s problemima svakodnevnog života. Nečije tlo trese se pod nogama. Nečiji životi bivaju izmijenjeni. Dani pred nama broje korake koji će biti teški. Oprečni. Nesuvisli.

 

Razbijat ćemo glavom o zid više puta. Ustajati noću da smirimo svoje vapaje. Paliti svjetla kako bi utišali strah. Izgovarat ćemo riječi toliko nečujne, a toliko glasne u nama. Činit će se da su životne odluke pred nama, a koji god potez povučemo, kao da smo u šah matu. S jedne strane stoje životni problemi koje treba rješavati, s druge strane stoje partnerstva i odnosi svake vrste. I moramo naći balans. Stvoriti fuziju. Omogućiti da se sljubljuju naše potrebe s htijenjima drugih.

 

Rastrgani između mogućnosti i želja. U borbi za opstanak. Morat ćemo naći načina da utažimo glad. Da se zadovoljimo s manjim, da nađemo kompromis. S jedne strane Sunce i retrogradni Merkur u Ovnu donijet će da često zaboravimo bitno. Da se sapletemo o svoje riječi i jezike. Da otisak naših zubi ugrize ono što najviše volimo. Bit ćemo netaktični. Ishitreni. Drski. Brzi na okidaču. Ranjeni i ranjavani. Um će rojiti misli koje će postajati sve teže. Svake milisekunde vrtjet ćemo unazad neke “filmove” i bljeskove. Upijat ćemo riječi sugovornika toliko lako, dodirljivo, a onda razmišljati sto su htjeli reći s time, kasnije.

 

Svađe će iskriti. I neće biti potrebno mnogo da izbije požar riječi u kojima izgaramo. Ipak, ponovit će se sukobi koje smo nekoć već prošli, pa ćemo dobiti šansu da odreagiramo drugačije. Manje instinktivno, a više intelektualno. Neke će se ideje ponovno prevrtjeti u glavi. Neki dogovori ponovo otpočeti. Ali treba biti oprezan s papirima, dokumentima i naglim odlukama. Ne potpisujte ono što će sutra već biti nepotpisivo.

 

 

nastavak na sledecoj stranici..

Stranice: 1 2 3