Astrologija UPOZORAVA! Stiže nam vrlo krizno ljeto, a 27.07. je NAJTEŽI trenutak u godini!

Astrologija UPOZORAVA! Stiže nam vrlo krizno ljeto, a 27.07. je NAJTEŽI trenutak u godini!

19. lipnja 2018. 0 By Admin 1

Ljeto 2018. Uh, uh… pripremite se jer će nam biti potrebna sva snaga dobrih misli, zdravog razuma i čistog srca da prođemo kroz to razdoblje nedirnuti.

 

 

Saturn je krenuo retrogradno 18.04.2018. i kao da preslikava Jupiterov potez i naputak za ponavljanjem poduke. Njegova retrogradnost trajat će do 6.9.2018. i pritom će promijeniti stanište i iz razdoblja “unutarnjeg mira” vratiti nas do razdoblja “smrti starog i rađanja novog”. Ni to samo po sebi nije loše, jer i dalje ima mnogo toga što se treba ukloniti iz naših života, te tako otvoriti mogućnost za pozitivnu promjenu.

 

Dakle, to je kao da su se dva velika učitelja složila oko toga da nismo do kraja naučili što smo morali i dali nam još jednu šansu. Takav će postupak neizbježno potaknuti dvije reakcije: čak i oni malo sporiji u shvaćanju shvatit će gdje je crta razdvajanja i što vuče ovaj svijet dolje, a što ga uzdiže.

 

Istodobno, one sile koje žele zadržati stari sustav i poredak shvatit će da je vrag odnio šalu i odlučit će braniti svoje nepravedno stečeno vlasništvo.

To je najava kriznog ljetnog vremena. Vrlo kriznog. Nekoliko mjeseci balansirat ćemo na rubu i teško je reći u kojem će smjeru jezičac na vagi pokazati. No, nadamo se da će sve biti dobro, jer je kraj godine (od početka devetog mjeseca nadalje) izvrstan i ukazuje na nevjerojatne mogućnosti koje će se ponovno otvoriti na osobnoj i globalnoj razini.

 

 

Od posebnih trenutaka možda je dobro istaknuti sljedeće:

27.06.2018. – Saturn je najbliže Zemlji, obasjan i dobro vidljiv. Njegova vidljivost tijekom sredine i kraja šestog mjeseca astrološki je povoljna situacija za završavanje započetih procesa, životne promjene i duhovne pothvate. Blizina Mjeseca u trenutku kad je najbliži nama mogla bi izazvati osjetljivost kod nekih ljudi, nagle, nepromišljene ili iracionalne odluke. Na globalnoj razini, ovo je jedan od kriznih trenutaka u godini – moguća su neočekivana (ili dugo očekivana) politička ili čak ratna zbivanja. Tome pridonose i sljedeća dva astronomska događa, koja na astrološkoj razini imaju slična značenja.

 

 

Ljeto 2018. Uh, uh… pripremite se jer će nam biti potrebna sva snaga dobrih misli, zdravog razuma i čistog srca da prođemo kroz to razdoblje nedirnuti.

 

Od 27.06. do 27.08.2018. Mars je retrogradan (Mars se prividno kreće unatrag jer ga Zemlja na svom putu oko Sunca prestiže). Cijelo ovo razdoblje je zapravo krizno (Mars ulazi u sideralni znak Jarca još 02.05.2018. i ostaje u njemu sve do 05.11.2018., u međuvremenu šećući preko njega u retrogradnom kretanju). Mars predstavlja energiju i snagu koja je na vrhuncu u svom znaku egzaltacije (Jarac).

 

Retrogradnost znači da se ta energija može zloupotrijebiti. Činjenica je da se glavni kontrolor Marsa, koji je u to vrijeme Saturn, također kreće retrogradno – što znači da kontrole zapravo nema. Kao dodatak na to, blizina južnog mjesečeva čvora (Ketu) dodatno uznemirava Marsovu napetost. Potpuna pomrčina Mjeseca 27.07.2018. (koja je zapravo i pomrčina Marsa!) nimalo ne pomaže – upravo suprotno, ukazuje na dubinu kriznog razdoblja.

 

27.07.2018. Potpuna pomrčina Mjeseca, vidljiva iz naših krajeva. Njen će vrhunac biti navečer, u 22:20 h. Mars je vrlo blizu Mjesecu u tom trenutku (Mjesec na 10°38′, Mars 9°51′ u sideralnom Jarcu). Moram priznati da ne znam hoće li Mars u tom trenutku biti vidljiv. Mjesečeva deklinacija (pomak u odnosu na ekliptiku) je -18°58′, dok je Marsova -25°33′. To je prilično blizu, pa će Mars vjerojatno biti pokriven Mjesecom. Ali, kako god bilo, ovo je definitivno dodatni astrološki znak koji će nadalje uznemiriti negativne tendencije ovog razdoblja.

 

Definitivno, ovo je najteži trenutak u godini i zahtijeva svojevrsnu pripremu, to jest duhovnu intervenciju ili preventivnu mjeru koja ima za cilj ublažavanje negativnih posljedica ovog razdoblja.

 

Čisto poradi razumijevanja naravi tog razdoblja, ali i rijetkosti opisanog kozmičkog ritma (Mars u spajanju s južnim mjesečevim čvorom uz pomrčinu Mjeseca), posljednji datum kad je situacija bila otprilike takva (manje oštro, jer Mars nije bio retrogradan, a sve se odvijalo u nježnijem sideralnom znaku, Ribama) je 05.04.1996. Događaji tog mjeseca? Porth Arthur, Australia – masovno ubojstvo 35 ljudi, Quana, Libanon, pobijeni civili i izbjeglice, Amerika je imala niz tornada taj mjesec, avion koji je vozio UN sekretara trgovine Rona Browna i još 34 ljudi srušio se kod slijetanja u Dubrovnik, itd.

nastavak na sledecoj stranici..

Stranice: 1 2