ČAROBNA NOĆ STIŽE: Sve ŽELJE U NOĆI između 21. i 22. decembra BIĆE ISPUNJENE! :)

ČAROBNA NOĆ STIŽE: Sve ŽELJE U NOĆI između 21. i 22. decembra BIĆE ISPUNJENE! :)

17. prosinca 2018. 0 By Admin 1

Od davnina solsticij je simbolizirao početak sljedeće faze u ljudskom životu. Prema drevnoj legendi, sve želje i misli u noći zimskog solsticija 21. na 22. prosinac bit će ispunjene…

 

 

Zimski solsticij je poseban dan: to je najkraći i najtamniji dan u godini. No, nakon što ovaj dan prođe, Sunce će biti prisutno na nebu sve duže, dan za danom – donoseći nam više energije i vitalnosti.

 

Mnogi od nas već tjednima osjećaju dolazak zimskog solsticija. Budući da svakog dana dobivamo sve manje i manje sunčeve svjetlosti, postajemo umorniji, te nismo toliko voljni poduzimati bilo kakve akcije. Potreba za odmorom je sve veća – kao i potreba za okretanjem prema našem unutarnjem svijetu. Zbog toga su nadolazeći dani vrlo dobri za meditaciju.

 

Naši pretci već godinama obilježavaju ovaj dan, podsjećajući se na cikluse i godišnja doba koja simboliziraju konstantnu izmjenu životne energije, čije smo svi mi dio. To možemo vidjeti u mnogim duhovnim tradicijama.

 

Važnost ovog dana leži u samome Suncu. Sunce predstavlja našu dušu, ali i naš ego. Sunce nam također omogućuje život na Zemlji. Kako se količina sunčeve energije smanjuje, dobivamo manje energije iz vanjskog svijeta. To je vrijeme kada se trebamo okrenuti prema unutra, prema meditaciji, te se povezati sa unutarnjim Izvorom energije, koji je u stvarnosti puno snažniji od samog Sunca. To je tajna zimskog solsticija. No, mnogi danas ne pridaju važnost ovom danu. Umjesto korištenja ove energije za duhovnu praksu, ljudi često osjećaju umor i potrebu za dužim snom. Mnogi postaju nervozni jer ne primaju dovoljno energija od svemira, a nemaju na koji drugi način popuniti taj nedostatak.

 

nastavak na sledecoj stranici..

 

Stranice: 1 2 3