Iako je vatrena u LJUBAVI, u njenom SRCU je prevelika SUMNJA da može biti POTPUNO VOLJENA i zato je spremna POKAZATI ZUBE ako priđete PREVIŠE BLIZU

„Neka bude prostora u vašem zajedništvu i neka nebeski vjetrovi plešu između vas. Volite jedno drugo, ali ne stvarajte ljubavnu vezanost: Neka to radije bude more u pokretu između obala vaših duša. Napunite jedno drugom čašu, ali ne pijte iz jedne čaše. Dajte jedno drugome dio svog kruha, ali ne jedite od jedne iste štruce.

 

Pjevajte i plešite zajedno i budite radosni, ali dozvolite svakome od vas da bude sam, iako žice lutnje same drhte s istom muzikom. Dajte svoja srca, ali ne tako da ga držite jedno drugome, jer samo ruka života može sadržavati vaša srca. Stojte zajedno, ipak ne preblizu jedno drugome: jer stupovi hrama stoje odvojeno, a hrastovo drvo i čempres ne rastu jedan drugome u sjeni.“  ~ Khalil Gibran

 

Samo vraški posvećeno srce sposobno je voljeti ženu Lava.

 

U svojoj predanosti uvijek razvija i transformira sebe i ovaj svijet u kojem živimo, ona shvaća da život vrijedan življenja mora biti izgrađen na čvrstim temeljima istine, stoga – kako bi mogli voljeti ženu Lava, otkucaji u vašim prsima moraju biti jaki i morate znati kako ukorijeniti sebe i svoj položaj.

Iako je vatrena i žestoka, u njenom srcu srca je prevelika sumnja da može biti potpuno voljena i zato je spremna pokazati zube ako priđete previše blizu mjestu gdje krije taj strah; to je ujedno i test vaše namjere i način da zadrži svoje srce sigurnim, jer voljeti ženu Lava znači voljeti je u potpunosti, a više od svega morate voljeti njene ranjive strane.

Bit će trenutaka kada će je preuzeti potreba za utrkom kroz džunglu (ili kroz svijet)  i ona će bez ikakvog objašnjenja otići.

 

Upijati će život kroz sva njezina osjetila, jer ona to mora učiniti kako bi shvatila kako život funkcionira, a u onom trenutku kada pomislite da ste zaboravljeni – njeno srce će vas moliti da budete strpljivi, jer ona će vam se vratiti čim bude mogla, zadihana, uzlupanog srca i puna dojmova.

Ona treba tu slobodu kako bi nahranila svoju kreativnost i gledat će vas svojim očima kako bi spoznala vidite li i vi, također, sve što je ona. Ona će htjeti da i vi budete ono što jeste, ništa više, ništa manje od toga.

 

Voljeti ženu Lava znači shvaćati da njeno skrovište mora biti spremno prije nego što ona može učiniti išta; njezin um je najveća knjižnica, jer ona je od ovoga svijeta i mnogih drugih i uvijek postoji nešto novo za učiniti i naučiti.

Prije nego što vam može pokloniti svoju pažnju u potpunosti, sve mora biti na svom mjestu i tek onda će se moći sklupčati pored vas, čekajući da joj otvorite i pokažete svoje srce. Ova ideja vam može biti odbojna ali znajte da je ona sebi postavila kao naviku otvoriti se – pa iako ne očekuje od vas da i vi napravite to svojom navikom, postoji određen načina davanja i uzimanja koji stvara ravnotežu u svakoj vezi.

 

 

nastavak na sledecoj stranici..