Nemoj postati kao osoba koja te povrijedila

Nemoj postati kao osoba koja te povrijedila

13. prosinca 2019. 0 By Admin 1
Nemoj postati kao osoba koja te povrijedila
| Ostalo

Nemoj slomiti nečije srce samo zato što ga je netko tebi slomio. Nemoj postati okrutna samo zato što je netko bio okrutan prema tebi. Nemoj povrijediti nekoga zato što si ti bila povrijeđena. Nemoj postati bezosjećajna jer ti netko nije pokazao osjećaje koje zaslužuješ. I nemoj postati kao osoba koja te povrijedila samo zato jer te povrijedila.

Kad stvari u životu ne idu onako kako to svim srcem želiš, imaš dvije opcije. Možeš nastaviti dalje s pozitivnim stavom i naučiti nešto iz tragedije ili se možeš sažaljevati i razmišljati što bi bilo kad bi bilo te živjeti u jadu i bijedi koju si stvaraš.

Dugo mi je trebalo da to shvatim, ali većinu boli u životu uzrokovala sam sama sebi. To je bila nekontrolirajuća patnja mog unutarnjeg svijeta, pogoršana mojim načinom razmišljanja. Mnogo je štete nastalo jer sam odabrala misliti negativno o svom životu. Iako nisam imala moć i kontrolu nad okolnostima, imala sam moć nad svojim pogledom na svijet, ali kao da nisam željela imati.

Svatko ima svoje probleme i prepreke u životu. Ničiji problemi nisu manje važni samo zato što ti misliš da su tvoji strašniji. Svačiji problemi su važni jer svatko osjeća drugačije i nosi se s boli drugačije. Ono što možemo učiniti je da ne dopustimo tim iskustvima da nas promijene na gore.

nastavak na sljedecoj strani….

Stranice: 1 2