Jednostavna navika koja pomaže da brzo smršate: vrlo je lako, a rezultati su dugoročni

Jednostavna navika koja pomaže da brzo smršate: vrlo je lako, a rezultati su dugoročni

17. prosinca 2019. 0 By Admin 1

Čini se da ishrana unutar ograničenog perioda deluje zato što se usklađuje sa cirkadijalnim ritmovima, odnosno biološkim satom svakog pojedinca, a upravo se nepravilan obrazac ishrane pokazao kao jedna od navika koja ometa taj prirodni ritam.

I druga istraživanja koja su se oslanjala na cirkadijalni ritam pokazala su da to kada jedemo može biti jednako važno kao i što i koliko jedemo.

POSTOJI IDEALNA SITUACIJA, ALI…

Idealna situacija kada je u pitanju težina jeste ona u kojoj sprečimo debljanje umesto da nakupimo višak kilograma koje onda pokušavamo da izgubimo.

Međutim, postoji bezbroj razloga zbog kojih taj scenario nije realističan u životima mnogih ljudi, pa su potrebna nova rešenja.

Promena ishrane i više vežbanja može vas učiniti zdravijom osobom, međutim gubitak viška kilograma nije nimalo lagan proces. Mnoga rešenja pokazala su se ka kratkoročna, ali čini se da bi promene u ponašanju poput jedenja unutar određenog vremenskog okvira mogla biti korisna i pomoći u razvijanju novih navika. Naravno, dodatne studije moraće potvrditi njihovu delotvornost.

Stranice: 1 2 3