6 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE STARIJA SESTRA NAJVAŽNIJA OSOBA U TVOM ŽIVOTU

6 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE STARIJA SESTRA NAJVAŽNIJA OSOBA U TVOM ŽIVOTU

19. prosinca 2019. 0 By Admin 1

Ona je tvoja druga majka i tvoja najbolja prijateljica. Njena ljubav prema tebi je bezuslovna. Iako te ponekad kritikuje, uvijek ti je podrška.

Ona te uči mnogim životnim lekcijama i daje ti najbolje savjete jer je ona već prošla ono sa čim ti tek treba da se suočiš.

6. Ona je tvoja najveća obožavateljica

Odrastanje uz sestru oblikuje te u nezavisno i ambiciozno ljudsko biće. Čak i kada to ne primjećuješ, ona ti pomaže da postaneš osoba kakva si oduvijek željela da budeš. Niko te neće podržati kao tvoja starija sestra. Ona će te uvijek ohrabrivati da pratiš svoje najsmjelije snove i pomoći će ti da postigneš svoje ciljeve. Štaviše, ona vjeruje u tebe više nego što vjeruje u sebe.

5. Ona te voli bez obzira na sve

Ako imaš stariju sestru, nikada se nećeš osjećati usamljeno ili nevoljeno. Sestrinska ljubav je bezuslovna i nesebična. Šta god da uradiš, znaš da joj se uvijek možeš obratiti za savjet ili potražiti rame za plakanje. Tvoja sestra je tvoja najbolja prijateljica koji će bez obzira na sve biti uz tebe. Zapravo, braća i sestre koji se vole odrastaju u empatične i brižne osobe.

4. Ona brine o tebi

Bilo da imaš temperaturu ili ti je slomljeno srce, tvoja starija sestra zna kako da se brine o tebi. Ona zna najbolji lijek za skidanje temperature i najdjelotvorniju terapiju za liječenje tvojih povrijeđenih osjećanja. Kad god ti je potreban neko za razgovor, ona je tu da te sasluša. Uvijek ćeš joj biti prioritet.

3. Ona je brutalno iskrena

Svakome je potrebno da ga neko s vremena na vrijeme spusti na zemlju. Tvoja starija sestra je tvoj najbolji kritičar. Nikada ti ne bi lagala, samo da bi se ti bolje osjećala. Umjesto da uljepšava istinu kao što bi to uradila tvoja prijateljica, ona će ti reći iskreno šta misli. A ti ćeš je poslušati jer znaš da je u pravu. Jer sestre su uvijek u pravu.

2. Ona uvijek razumije

Kada si sa sestrom, možeš biti svoja. Ona razumije tvoje blesave šale i poznaje značenje svakog izraza tvog lica. Nema potrebe za pretvaranjem, zato što ona može da pogodi šta te muči samo gledajući u tvoje oči. Ona vidi šta je iza tvog osmijeha i zna da li je on iskren ili krije dublje emocije.

Ako imaš stariju sestru, onda si stvarno sretnica. Svaki put kada imaš problem ili se desi nešto uzbudljivo, tvoja sestra je prva osoba sa kojom želiš razgovarati o tome. Neće mnogo ljudi prolaziti kroz vatru zbog tebe, ali tvoja sestra definitivno hoće ako mora. Toliko te voli. Čak i kada postoje neslaganja među vama i kada te nervira, i ti nju bezuslovno voliš.

1. Uvijek je tu za tebe

Uprkos svemu kroz šta prolaziš, tvoja sestra je uvijek uz tebe. Kad god si tužna, ona zna tačno šta treba da kaže da te razveseli. Ako se svađaš sa roditeljima, ona će te uvijek braniti, čak i kad nisi u pravu. U stvari, ona je jedina osoba koja te stvarno razumije, i uvijek se možeš osloniti na nju. Na kraju krajeva, odrasla si pred njenim očima. Ona je uz tebe na svakom koraku tvog putovanja. I uvijek će biti.