OTAC, poslije majke NASE  NAJDRAZE  BICE, koje nam je dalo ZIVOT!

OTAC, poslije majke NASE NAJDRAZE BICE, koje nam je dalo ZIVOT!

4. ožujka 2020. 0 By Lala

Otac, nase drugo bice, nase drugo  JA,   nas roditelj od kojeg sve pocinje, nas TATA!

Otac, nas bioloski roditelj, drugo nase bice.Onaj koji nas je stvorio  sa nasim drugim roditeljom. Sa nasom majkom.

Ocevi su oni koji ne mogu biti svako. Samo oni koji su nas stvorili sa nasom bioloskom majkom. A one su one koje su nas rodile.

Zato i postoji nepobitna teorija da su nasi roditelji nasa bica. Oni su nase prvo i nase drugo bice. Oni su jednom rijecju, nase drugo  JA!  Oni su oni koji su nas zeljeli kao sto cemo biti mi nasoj dijeci.

Otac nase drugo bice, nas voljeni tata .Postoje mnoge zivotne prilike kada to nemozemo da postanemo.  Zato postoji puno razloga koji se ticu nasledne genetike.  A da su geni cudo, to  znamo mnogi. Iz skole, naucnih radova. I iz nase okoline.

Primjeri koji pokazuju koliko je genetika vazna, govori koliko je vazna da pratimo i sebe i partnera. Samo velike, iskrene i ciste ljubavi opstaju u braku bez dijece.

Ljubav cini cuda, pa i roditelje, spaja. Na zalost i one koji to ne mogu postati. A ima ih . Hvala Bogu, medicina je napredovala, pa postoji rijesenje i za one koji ne mogu postati ocevi, prirodnim putem.

Otac, nas dragi i jedini TATA. To je prva ili druga rijec koju izgovara nase dijete.

Od dana rodjenja, do poslednjeg naseg dana, nas otac. Prvi osmjesi se odnose na vas. Prva gugutanja i oceve uspavanke. Prvi koraci, pomalo slabi i nesigurni. Ali kada na dvije strane stoje roditelji, otac i majka, korak je uspjesan. Plac kod vakcine, od prvih zubica, zbog prve skolice, nista bez oca.

Sve nase nesigurnosti, uz odrastanje pored oca, postaju lakse. Nase suze zbog prve ukradene gumice u skoli: Zbog svadje sa drugom: Zbog uciteljice koja nije dobra, ili lose  ocjene u skoli: Sve je to lakse i podnosljivije uz roditelje.

Ako nas ko dira prijetimo sa nasim tatom. Ako su roditeljski sastanci, ko ce doci nego ponosni tata. Prve simpatije govorimo tati. Nasi prvi pubertetski problemi, nase prve ruzne bubuljice, sve tati. Nase prve ljubavi, prvi poljupci, ceznje , kome reci nego tati. Prve kupljene kopacke i prvi dres za rojendan, naravno od tate.

Nastavak na sledecoj strani…

Stranice: 1 2