NIJE JEDNOSTAVNO: Možete li vi rešiti OVAJ ZADATAK?

NIJE JEDNOSTAVNO: Možete li vi rešiti OVAJ ZADATAK?

9. lipnja 2020. 0 By Maja

Dragi naši, u poslednje vreme smo vam pripremali razne skrivalice i zagonetke, jer ste pokazali veliko interesovanje za njih. Danas vam donosimo jedan matematički zadatak koji blago rečeno, nije jednostavan za rešiti. Kako bi došli do tačnog rešenja biće vam potrebno malo oprezai više truda. Moraćete dobro razmisliti kako bi rešili ovaj zadatak. Kao i kod svih matmatičkih zadataka vi ćet morati razmisliti o svakom detalju ukoliko želite rešiti ovaj zadatak.

Zadatak koji smo vam pripremili nije ni malo lagan, zato se nadamo da će te se dobro potruditi da ga rešite.

Veoma je bitno da kod ovog zadatka obratite pažnju na red matematičkih operacija, naravno i koji broj dobijamo kada pomnožimo neki broj sa 0. Istovremeno nećete moći rešiti ovaj zadatak ukoliko ne shvatite koji  se znak podrazumeva ispred zagrade. Ako se ispred zagrade ne nalazi nikakav znak. Budite oprezni u rešavanju ovog zadatka, jer crli lako bi vam se mogla desiti greška koja  bi vas onda mogla dovesti do savim drugog rešenja. Ako želite rešiti ovaj zadatak morate odvojiti malo svog vremena. I  dobro se opremiti strpljenjem. Potudite se pokušati da ga rešite. U slučaju da u tome ne uspete mi vam donosimo rešenje na sledećoj strnanici.

Naravno postaviićemo i tačno na koji način se rešava ovaj zadatak, i naravno njegovo tačno rešenje. Kao i uvek nadamo se da ćete na sledećoj stranici samo uporediti vaša rešenja.  Istina ovaj put smo vam pripremili veoma težak zadatak, koji će vas mođda koštati mnogo vremena. Nadamo se ipak da ćete se lepo zabaviti u rešavanju istog. Do sada ste nam pokazivali koliko ste uporni, nadamo se da će biti isto i ovaj put.

 

Nastavak na sledećoj stranici….

Stranice: 1 2