NIJE JEDNOSTAVNO: Možete li vi rešiti OVAJ ZADATAK?

NIJE JEDNOSTAVNO: Možete li vi rešiti OVAJ ZADATAK?

9. lipnja 2020. 0 By Maja

Istina je da vam nismo propremili lagan zadatak, ali on se može rešiti sa malo truda i razmišljanja. Zadatak nije bio jednostavan , upravo zbog toga mislimo da su mnogi od vas pogrešili u rešavanju, ali to nas ne čudi jer lako sigurno nije bilo.

Ukoliko vi niste uspeli da rešite ovaj zadatak, mi vam pokazujemo kako se on radi, kao i njegovo tačno rešenje.

Ono što ste trebali znati je da množenje uvek ima prednost  u odnosu na sabiraje i oduzimaje. Ono što ste također trebali znati da svaki boj pomnožen sa 0  daje upravo 0. Naravno trebali ste i znati da se podrazumeva znak množenja, ukoliko se ispred zagrade ne nealazi ni jedan znak.

iz toga možemo zaključiti da je:

1 x 2- 1 (1 + 1) + 5 x 0 =???

1 x 2 = 2 – 1 x (1 + 1 = 2) + 5 x 0= 0  Dakle : 2 -2 + 0= 0   Sve ukupno je o.

REŠENJE OVG ZADATKA JE  0.

Mi se iskreno nadamo da ste uživali u rešavanju ovog zadatka. Kao što smo vam rekli jednostavno nije, ali tačana rezultat kao što vidite imamo. Koliko je vama bilo potrebno vremena da rešite ovaj zadatak? Pišite nam vaše odgovore na našoj faebook stranici. Mi čemo i ubuduće da vam pripremamo razne  skrivalice, mozgalice i matematičke zadatke. Znamo da užibvate u njihovom rešavanju, zato ćemo se i ubuduće truditi da vam postavljamo razne zagonetke.

Neke će ponekad biti lakše za rešiti, a neke sigurno teže. Kao i uvek pišite nam vaše odgovore, a mi čemo se truditi i dalje da vas lepo zabavimo.

Stranice: 1 2