Šta o vama govori poza u kojoj spavate?

Šta o vama govori poza u kojoj spavate?

13. veljače 2017. 0 By Admin

Da li ste znali da način na koji spavate umnogome zavisi od vašeg karaktera? Do te tvrdnje došao je engleski neuropsihijatar Kris Izikovski nakon što je proučavao ponašanje hiljadu dobrovoljaca tokom spavanja. Poze za spavanje podelio je na šest najčešćih, koje svedoče o određenim karakternim osobinama.

 

 

Položaj fetusa: Niste dovoljno sigurni u sebe

Ležite na jednoj strani, kolena su vam skupljena i povučena ka grudima, ruke savijene ispred lica. Ovaj položaj je nazvan po tome što spavač oponaša položaj bebe u majčinom stomaku. Profesor Izikovski smatra da žene najčešće spavaju u ovoj pozi, i to prvenstveno tokom mesečnog ciklusa, kada osećaju slabije ili jače bolove u stomaku.

 

 

http://www.nasidani.com/2017/02/13/poza-u-kojoj-spavate-otkriva-pravu-dijagnozu-ljubavne-veze/
Značenje: Ovu pozu uglavnom zauzimaju nesigurne osobe težeći da steknu sigurnost koju fetus ima u majčinoj materici.
Zdravlje: Da biste se potpuno odmorili u ovoj pozi, stručnjaci preporučuju da koristite deblji jastuk kako bi vam glava i kičma bili u jednoj ravni jer ćete se u suprotnom oslanjati samo na ramena.

 

 

 

Položaj štapa: Uzdržani ste

Okrenuti ste na jednu stranu, telo vam je opruženo. Iako ovaj položaj nije najudobniji, mnogi često spavaju u toj pozi.
Značenje: Ako ovako spavate, znači da ste pomalo kruti i da robujete navikama. Zatvoreni ste i uzdržani. Možda vam je natovareno previše odgovornosti, pa ste napeti čak i kad spavate.
Zdravlje: Imajte na umu da je ovaj položaj neudoban jer, da biste održavali ravnotežu tela, previše opterećujete ramena i kičmu.

 

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3