Karakteristike horoskopskih znakova: Ceo vaš život i gola istina

Karakteristike horoskopskih znakova: Ceo vaš život i gola istina

17. veljače 2017. 0 By Admin

OSNOVNI POJMOVI O ZODIJAČKIM ZNACIMA

 

 

U klasičnoj zapadnoj astrologiji postoji 12 zodijačkih znakova : Ovan, Bik, Bliznaci, Rak, Lav, Devica, Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija i Ribe.

 

Znaci se smenjuju uvek istim redom a početak znaka se poklapa sa ulaskom Sunca u određeni znak.

Svaki znak ima 30 stepeni od ukupno 360 koliko ima Zodijački krug i poređani su u smeru suprotnom od kazaljki na satu.

 

 

Početak znaka Ovna se poklapa sa početkom proleća, znak Raka sa poletkom leta, znak Vage sa početkom leta i znak Jarca sa početkom zime.

 

 

Zodijački znaci se dele na:

VATRENE ( Ovan, Lav, Strelac ) – kolerični, optimisti, dinamični, hedonosti, egocentrični, strastveni, zaljubljivi

ZEMLJANE (Bik, Devica, Jarac) – melanholični, pesimisti, emotivni, traže sigurnost, vredni, realistični, privrženi

VAZDUŠNI ( Blizanci, Vaga, Vodolija) – sangvinični, površni, komunikativni, intelektualni, racionalni, društveni, neverni

VODENI ( Rak, Škorpija, Ribe) – flegmatični, skloni dramatici, osećajni, povučeni, meditativni, kreativni
Zodijački znaci se dele takođe i na:

KARDINALNE – (OVAN, RAK, VAGA, JARAC ) – pokazuju inicijativu, dinamični, ambiciozni

FIKSNE – (BIK, LAV, ŠKORPIJA, VODOLIJA) svojeglavi, trpeljivi, nefleksibilni, neprilagodljivi

PROMENLJIVE (BLIZANCI, DEVICA, STRELAC, RIBE) prilagodljivi, promenljiva raspoloženja, nestalni, nepouzdani

 

OVAN – ŽENA

( 21.3.- 20.4.)

Karakter

Žena Ovan je direktna, preduzimljiva i u poslu i u ljubavi, voli jednostavan život, ali joj je on često pun neočekivanih obrta. Veliki broj žena rođenih u ovom znaku društveni status postižu pre svega uz pomoć bračnog partnera, pre nego samostalnim radom. Ako je posvećena karijeri, neprevaziđena je, jer se bavi onim što zaista voli i u čemu se sjano snalazi. Deluje atraktivno, uglavnom je svetle puti, ili svetlih očiju i kose, može imati i primesu crvenkastog pigmenta u sebi. Voli fizičke aktivnosti, i nije joj teško da se bavi aerobikom, baletom,gimanastikom ako treba i planinarenjem. Uvek je aktivna i mentalno i fizički. To je glavni komadant u celom zodijaku. Bira društvo, često sklona raspravama, autoritativna, mora uvek da bude u pravu. U ljubavi nepredvidiva, ako je zadovoljna partnerom jako je posesivna, potpuno mu se posvećuje, njemu daje prividno osećanje da je glavni a ona vuče konce iz pozadine. Životni putevi su joj često vezani za inostranstvo.

 

 

 

Najbolje se slaže sa: Strelcem, Vodolijom, Lavom, ponekad sa Jarcem i Vagom.

Najčešće profesije: lekar, oftamolog, kardiolog, sportistkinja, alpinista,

glumica, pevačica, novinar, voditeljka, foto model, političar, vlasnik velike marketinške agencije.

Bolesti od kojih najčešće oboljeva i osetljivi organi: oči, povrede zadobijene u saobraćaju, sklonost povredama, ginekološki problemi, nervne krize.

 

 

 

Najbolji dan, broj, planeta koja ima na nju najveći uticaj: utorak, petak, nedelja, pod vlašću je broja 1 i 5, najveći uticaj imaju na nju Sunce, Mars i Pluton.

 

 

Boja, drago kamenje, cvet, životinja– crvena, ljubičasta, crna, rubin, cirkon, dijamant, mak, karanfil, anemona, pas, poni, retko mačka.

 

 

Omiljen odevni predmet i modni detalj,: sportska odeća, mada može izgledati zanosno u večernjoj toaleti, farmerke nosi do poznih godina, cipele svih vrsta i modela.

 

http://www.nasidani.com/2017/02/17/skorpija-ce-vas-prevariti-sa-bivsim-partnerom-bik-sa-prijateljem-a-strelac-2/

 

Poznate ličnosti rođene u znaku Ovna: Maraja Keri, Selin Dion, Agneta Faltskog (Abba,pevačica plave kose),Ali Mek Grou, Džejn Mensfild, Doris Dej, Dženifer Garner,, Džuli Kristi, Ema Tompson, Ešli Džad, Kler Dens,Marija Šnajder, Mili Avital, Mendi Mur, Patriša Arket. Robin Rajt Pen,Viktorija Bekam, Anja Ranković, Romana, Doris Dragović, Jelica Sretenović

OVAN – MUŠKARAC

Karakter

Prepoznaćete ga po izgledu, deluje dostojanstveno, bez obzira da li je miran ili bučan. On je direktan, egocentričan, smoljubljiv, upadljive spoljašnjosti, ugalvnom visok, zaljubljiv, netolerantan, u ljubavi siguran u sebe, ambiciozan, ne voli komplikovane životne situacije. S njim je bolje izbeći konflikte, ume da bude vrlo grub, ali i vrlo delikatan ako mu je to u ličnom interesu, ili ako je isrekno motivisan, posebno u ljubavi. Voli da putuje, društven, tip sportiste, mada u ekipi mora da bude glavni. Odličan je u onome što radi, naročito ako ima sreću da se bavi nečim što mu najviše odgovara. Ako se zaposli na radnom mestu koje ga ne interesuje, inertan je i bezvoljan. Srećom po njega, uglavnom se izbori za svoje mesto pod suncem. Ma koliko da deluje otvoreno, nikada niste sigurni šta stvarno misli, jer i pored sve impulsivnosti, ume da bude i te kako oprezan, s obzirom da poseduje jak odbrambeni mehanizam, više na mentalnom nego emotivnom planu.

 

 

Najbolje se slaže sa: Blizancima, Vagom, Vodolijom, Lavom i Strelcem. Sukobi su mogući sa Rakom, Jarcem ili Škorpijom.

Nema razumevanja za Ribe i Device. Sa Ovnom, raj ili pakao.

 

 

Najčešće profesije : lekar, hirurg, dirigent, vojnik, državnik, sportista, glumac, pevač, vozač trkačkih automobila.

Bolesti od kojih najčešće oboljeva, osetljivi organi:glava, oči, kičma, sklon povredama, visok pritisak.

Najbolji dan, broj, planeta koja ima na njega najveći uticaj: najefikasniji je utorkom, pod vlašću je broja 1, pod uticajem planete Marsa, Sunca i Plutona.

 

 

Boja, drago kamenje, cvet, životinja – maslinasto zelena, boja peska,većina prezire nakit, može nositi pečatni prsten,cvet koji mu odgovara je suncokret. Omiljene životinje su mu: konj, orao, vučjak, ako je mačka, onda mačor sa tigrastom šarom.

Omiljen odevni premet: rukavice za vožnju kolima, čizme.

 

 

Slavni muškarci rođeni u znaku Ovna – Kazanova, Oto Bizmark, Goja, Toskanini, Čehov, Čarli Čaplin, Johan Sebastijan Bah,, Alek Boldvin, Čarli Čaplin, Denis Kvejd,Džejms Vuds. Edi Marfi, Endi Garsija, Entoni Perkins, Elton Džon, Geri Oldman. Gregori Pek, Hju Hefner, Klark Greg,Kristofer Lamber, Kristofer Voke, Kventin Tarantino, Marlon Brando, Metju Broderik. Omar Šarif, Stiven Tajeler, Rasel Krou, Ričard Čembrelen, Boris Komnenić, Goran Bregović, Miodrag Petrović- Čkalja, Ivan Bekjarev, Miki Manojlović, Josif Tatić, Vojislav Koštunica

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12