Znate li koji je vaš ASTEČKI horoskopski znak?- Pronadjite svoj datum rodjenja i otkrijte da li ste CVIJET, JAGUAR ili ORAO..

Znate li koji je vaš ASTEČKI horoskopski znak?- Pronadjite svoj datum rodjenja i otkrijte da li ste CVIJET, JAGUAR ili ORAO..

29. lipnja 2017. 0 By Admin 1

Kao i u Kini, Indiji i starom Bliskom istoku, ranoameričke civilizacije razvile su astrologiju, logiku neba. Arheološki nalazi ukazuju da je na prostoru Mezoamerike (od današnjeg središnjeg Meksika do današnje sjeveroistočne Kostarike) astrologija njegovana prije bar 2.500 godina. Ovaj način predviđanja razvio se u izolaciji i nije bio pod utjecajem bilo koje astrologije Starog svijeta, zato je veoma različit od astrologije na kakvu smo navikli.

 

Sve mezoameričke civilizacije, Olmeci, Tolteci, Maje, Zapoteci i Asteci koristili su u suštini istu astrologiju, ali danas preovlađuju naziv simbola koje su dali Asteci, kao dominantna civilizacija tog dijela svijeta.

 

U zapadnjačkom zodijaku znakovi su djelovi nebeskog prostora duž putanja Sunca, Mjeseca i planeta. Znakovi Asteka su drugačiji. Bazirani su na vremenu i u stvari su imena dana. Svaki znak traje samo jedan dan, dok se ne pojavi ponovo dvadeset dana kasnije.

 

Sveti mezoamerički astrološki kalendar traje 260 dana, pri čemu svaki dan ima svoje ime. Dnevni znak na koji je neka osoba rođena određuje njihove najočiglednije karakteristike i osobine. Prije nego što pređemo na astrološku analizu, treba naglasiti da današnji astečki horoskop predstavlja samo djelimičnu rekonstrukciju nekad složenog sistema.

 

U astečkoj astrologiji postoji 12 znakova, čiji su simboli mješavina biljaka, životinja, objekata i predmeta.

 

Dani KROKODILA_januar 4., 16., 18.; februar 2., 14., 26.; mart 10., 22.; april 3., 15., 27.; maj 9., 21.; juni 2., 14., 26.; juli 8., 20.; august 1., 13., 25.; septembar 6., 18., 30.; oktobar 12., 24.; novembar 5., 17., 29.; decembar 11., 23.

 

Krokodil je simbol sreće i blagostanja. On je početak i kraj svih poslova. Krokodili su samopouzdani, samostalni i drugima predstavljaju oslonac i ulivaju sigurnost. Također, vrijedni su i odgovorni, a te osobine vode ka uspjehu. Vjerni su prijateljima i nikada ne zaboravljaju ni najmanji detalj.

 

Imaju odličnu moć zapažanja i veoma su analitični. Romantični su i nikad se ne predaju drugoj osobi ako nisu skroz zaljubljeni. Svom partneru daju najbolji dio sebe. Krokodili uvijek traže stabilnu i dugu vezu.

 

Senzualni su i spremni na egzibicije u krevetu da bi seksualno zadovoljili partnera. Generalno su dobrog zdravlja. Treba im dati slobodu da se prepuste svojim osjećanjima. Krokodili se slažu sa danima kuće, kremena, majmuna i jaguara.

 

nastavak na sledecoj stranici..

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12