HOROSKOP- Postoji 9 bazičnih TIPOVA LIČNOSTI: Perfekcionista, posmatrač ili istraživač, kojem tipu ličnosti pripadate?

HOROSKOP- Postoji 9 bazičnih TIPOVA LIČNOSTI: Perfekcionista, posmatrač ili istraživač, kojem tipu ličnosti pripadate?

4. srpnja 2017. 0 By Admin 1

Na osnovu jedne od cuvenih psiholoskih teorija o osnovnim tipovima licnosti i njihovoj klasifikaciji postoji devet bazicnih tipova licnosti. Poznavati odredjeni tip licnosti znaci poznavati i razlikovati osnovne modele ponasanja u raznim situacijama, zatim u komunikaciji ili izrazavanju i prilikom njihovog delovanja.

Osobe koje pripadaju “istom” tipu licnosti u velikoj meri su i slicne medju sobom. Ipak, izvesne razlike koje postoje u okviru svakog tipa ponaosob poticu od nekoliko faktora od kojih su najznacajniji: mentalni i intelektualni stupanj razvoja, uzrast, urodjene osobine, socijalna sredina u kojoj odrasta i kultura kojoj pripada.

Pomalo utesno, ali pomalo i porazno zvuci saznanje da postoji mnogo ljudi koji su nam slicni. Dakle, sifra tajanstvenog odgovora ili sustinskog objasnjenja zbog cega, ipak, nismo svi isti nalazi se u brojnim oblicima naseg ponasanja, odnosno u njihovoj razlicitosti od jedne do druge individue.


GLAVNE ODLIKE DEVET OSNOVNIH TIPOVA LICNOSTI

 

Procitajte osobine svakog tipa licnosti, dobro se zamislite i na osnovu tih glavnih osobina identifikujte se sa jednim od njih.

1. Ako se ponasate savesno, odgovorno i principijelno; imate realna shvatanja i stavove, zatim visoke ideale ili ambicije i nastojite da zivite u skladu sa njima, Vi ste PERFEKCIONISTA. Korespondira sa horoskopskim znakom: Jarac, Devica, Vaga, Bik.

2. Ako se ponasate srdacno i saosecajno, zainteresovani ste i osetljivi za potrebe drugih ljudi, posedujete emotivnu sirinu, razumevanje i toplinu, Vi ste POKROVITELJ. Korespondira sa horoskopskim znakom: Ribe, Strelac, Vodolija, Rak.

nastavak na sledecoj stranici..

Stranice: 1 2 3