Top 10 najnezdravije HRANE  koje izazivaje RAK! (Broj 2 će vas razočarati)

Top 10 najnezdravije HRANE koje izazivaje RAK! (Broj 2 će vas razočarati)

9. siječnja 2018. 0 By Admin

Postoje mnogo hrane koja naučno dokazano povećava rizik od raka, a ovo je 10 najviše nezdravih namirnica koje uzrokuju rak i treba odmah prekinuti ih jesti.

 

1) Genetski modificirana hrana (GMO):

GMO i hemijski uzgojena hrana su uzrok iza naglog rasta tumora. GMO se koriste u velikim količinama u većini derivata hrana ili hrana od konvencionalnog kukuruza, soje, uljane repice itd.

 

 

2) Kokice iz mikrovalne

Izrada kokicama u mikrovalnoj pećnici može se činiti puno lakše. No, vrećice u kojima su kokice u mikrovalnoj su obloženi s hemikalijama. Ove hemikalije su odgovorne za neplodnost i rak testisa, jetre i gušterače. Kao što je priznala SAD Agencija za zaštitu okoliša obloge od  ovih vrećica sastoji se od perfluorooktanskih kiselina koje su kancerogene. Također, nekoliko drugih neovisnih istraživanja su pokazala da su gore navedene hemikalije vezane za uzrok tumora. Isto tako, razlog je uzrok oštećenja pluća.

 

 

 

3) Gazirana pića

Ispunje su sa šećerom, bojom i hemikalijama. To doslovno hrani stanice raka. Boja karamele i njegova derivata 4-metilimidazola (4-MI) su neke uobičajene  hemikalije koje se posebno odnose na uzrok  raka.

 

 

4) Meso u prerađenom obliku

Uglavnom obrađeni proizvodi od mesa, kao što su  hrenovke, slanina i kobasice sadrže hemijske konzervanse. Ti konzervansi čine svježe i privlačno. Ali oni mogu biti glavni uzrok iza raka. Ove mesne prerađevine sadrže natrijev nitrit i natrijev nitrat koji su povezani s značajnim povećanjem rizika raka od debelog crijeva i raznih drugih oblika raka.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3