Deca koja odrastaju uz dede i babe srećnija su, pametnija i obrazovanija

Deca koja odrastaju uz dede i babe srećnija su, pametnija i obrazovanija

18. prosinca 2019. 0 By Admin 1

Deca koja odrastaju uz babe i dede srećnija su, pametnija i obrazovanijaDeca koja odrastaju uz babe i dede srećnija su,…
Istraživanje Sveučilišta Oxford pokazalo je da bliska povezanost unuka i starijih generacija pomaže djeci da se nose sa traumatičnim životnim događajima, poput školskog maltretiranja ili razvoda roditelja.
Studija, koju je vodila profesorica Anne Buchanan, obuhvatila je više od 1.500 djece i pokazala da oni koji su bili u bliskim odnosima sa svojim bakama i djedovima imaju manje emocionalnih i ponašajnih problema. Uz to su takva djeca imala razvijeniji osjećaj samosvijesti zbog čega su im lakše prevladavala poteškoće.

Olakšava zadatak roditeljima.
Roditelji ponekad nemaju dovoljno vremena za igru ​​i razgovor sa svojom djecom. Bake i djedovi često zamjenjuju djecu roditeljima, posebno kada im treba igra i zabava. Pored toga, oni imaju manje vjerojatnosti da zlostavljaju djecu, tako da su unuci spremni otkriti im njihove tajne.Sve to pojačava sveukupnu emocionalnu atmosferu porodice, jer su roditelji mirniji, znajući da su im djeca dobro i daleko.

Stranice: 1 2