OSOBE koje nose ime DRAGANA, simbol su neceg sto PRVO IZGOVORIMO  a to je  NAJDRAZA MOJA!

OSOBE koje nose ime DRAGANA, simbol su neceg sto PRVO IZGOVORIMO a to je NAJDRAZA MOJA!

28. veljače 2020. 0 By Lala

Skoro da nema covjeka koji nije bar jednom volio.Prvi put, iskreno i ludo. Svakoj svojoj ludoj, i manje ludoj ljubavi, davali smo ime, DRAGA. Svaki covjek trazi svoju draganu zbog koje ce ici u vodu i vatru.

Svaki  mladic u viru mladosti cezne za svijom dragom, za voljenom. Cezne za njenom ljubavlju, koju nude njene drazi. A svaki zreo covjek kad zeli porodicu i brak, cini to kad nadje svoju draganu. Sa voljenom draganom stvarate dom, radjate kceri i sinove.

Kasnije , vasa dijeca, traze sebi dragane, koja ce im dati krila. Sa kojom ce poceti da lete. Da budu na sedmom nebu. Doci ce vrijeme da njima njhove dragane otvore nove vidike.

Nikada dosta price o vama koje nosite ime DRAGANA.

Osobe sa vasim imenom su  osobe cije ime rasprostranjeno sirom regiona. Lagano je, lako se pamti. Lako se izgovara. Obicno su ga davali dijeci, ljudi koji nisu odmah imali dijecu. Tako su iz ceznje za tim malim dragim stvorenjem, birali najbolje ime. Najdraze, jer je dugo zeljeno.

U sustini to su dobri ljudi, ozbiljni, karakterni, odlucni.  Drazesne su face, nasmijani, puni vedrog duha. Osobe koje su drage u drustvu, ali nikada nametljive. Uspjesne, ali se nikada ne trse i ne hvale svojim uspjehom.

Rado su vidjene u nasem drustvu, jer svi vole nasmijane a ne mracne face.

Kao prijatelji su iskreni i uvijek tu, da pomognu u nevolji. Nesebicni, daju se do kraja. Kada vole vole ludo i bez rezerve. Ono sto daju od sebe, niti mjere, niti traze zauzvrat. Imaju dusu punu osjecanja za sve ljude: Bogate, siromasne, lose i dobre.

Ovim imenom pocinju i zavrsavaju nase ceznje. Kada izgubimo nasu draganu, izgibili smo sve.  Onda ce i nas nestati, jer ce sa sobom odnijeti sva nasa draganja i drazi. Draz ljubavi i draz zivota.

Stranice: 1 2