MAJKA-   bice koje ti DARUJE ZIVOT! NEZAMENJIVA je, jer daje vrstu LJUBAVI!

MAJKA- bice koje ti DARUJE ZIVOT! NEZAMENJIVA je, jer daje vrstu LJUBAVI!

3. ožujka 2020. 0 By Lala

Nas svaki kilogram majci je davao krila. Svaki glasic smo imitirali, radovali se, podsticali na drugi. Sa prvim korakom majci je rasla snaga. Nase prve rijeci, koraci ,price, skolica: Sve je imalo novi smisao i pocinjalo iznova.

Nasi prvi zubici, prva radovanja,prvi razredi i rezultati.

Tako do kraja skolovanja. Pa dalji podstrek u zivotu! Nase prve simpatije i nase prve ljubavi. Sa svojim cedom smo morali da se zaljubimo ponovo. Da sa njima patimo i volimo ponovo. Sa svojim smo cedom morali odbolovati sve ljubavne bolesti. Majka je tu da im bude i SAVJETNIK, RAME ZA PLAKANJE, I UTJEHA.

Kako se bez majke ne moze dalje, tako i u novi zivot ulazimo sa strahom. Neki ne znaju da podijele ljubav. Ne mogu da odvoje ljubav od ljubavi.

A ljubavi su podjeljene. Ljubav prema majci, ocu, sestri, bratu, vazi za veliku sveobuhvatnu ljubav. Ljubav prema voljenom bicu sa kojim planiramo porodicu. To je nesto isto tako veliko.

To je nesto, sto cesto necemo i ne znamo da odvojimo. Nismo sposobni da podijelimo.

Ljubav koja zahtjeva novo poglavlje u nasem zivotu je bacni drug. To je najbolnija ljubav, koja ima pravo odvajanja, jer je drugacija . Mnogi pogrijese, pa je povezu sa onom koja vuce lijevo, desno. Ustvari, dok ne sazrimo, neshvatimo da je ona velika takodje, ali na drugi nacin.

Mnogi su za majkom zaplakali, u tim trenucima. Lomili su se kako, kada nece moci?

A  tek kada su dolazila na svijet, dijeca nase dijece! Unucici nase majke! Tek tada smo svijesni  njene prevelike uloge. Kada zuljevite ruke  u svoje narucje uzmu vase cedo, ona zna da ne zali umrijeti.

Na zalost, mnogi tek kada izgube majku, shvate koga su imali. Mnogi tada shvate koga su izgubili i ko se vise nece vratiti.

Ljubav koju nicija ljubav ne moze zamjeniti , ni nadoknaditi.

 

 

 

Stranice: 1 2