DRAGICA-osoba RANJIVOG SRCA: Korak blize sreci, SRECA KORAK ISPRED NJE!

DRAGICA-osoba RANJIVOG SRCA: Korak blize sreci, SRECA KORAK ISPRED NJE!

15. ožujka 2020. 0 By Lala

Koliko  god draga i mila, toliko  i nesrecna!  Jedan korak blize sreci,  sreca korak ispred nje!

Ime DRAGICA-osoba je ranjivog srca i vasa srodna dusa.

Osobe koje nose ime DRAGICA, danas nema toliko puno, koliko je bilo  ranije. Ime je staro, ali je medjunarodno, i davalo se u regionu davnih sedamdesetih godina.

Ime je simbol drazi, izveden od pridjeva drag, drazestan, mio. Nastavak imena je dobio kao i hiljade drugih imena.

Ono sto ih razdvaja od hiljadu drugih, jesu osobine ovoga bica. Osoba sa tako drazesnim osobinama, a tako nesrecna u sustini bica, tako ranjiva!

Osobe koje nose ovo ime, u sustini su jako drage i drazesne osobe. Vrlo su mile i umiljate, a u odnosu na druge, tako se i ponasaju. One nose svoje osobine u skladu sa svojim imenom. Nije zalud receno da je ime ono sto odredjuje karakter osobe. Ove osobe sa punim pravom olicenje su svojih karakternih crta.

Ove osobe su izuzewtno vrijedne, radne iozbiljne.Sve sto rade one rade sa krajnjom ozbiljnoscu i predanoscu.

Radu i obavezama koje se od njih ocekuju, predaju se maksimalno.Nikada  se ne stede.Svojim radom nastoje opravdati ocekivanja drugih.  Ne oslanjaju se na druge kada je rad u pitanju. Sebe ne stede ni u jednom trenutku. Sa kolegama imaju fer odnos. Nikada ne vagaju osjecanja, kao ni rad. Kolegama ne zamjere ako se probaju izvuci i uraditi manje. Jednom rijecju, nisu sitnicave osobe.

NIsu lukave, nasuprot tome, one su spremne da dijele sve, pa cak i zalogaj. To govori da  su dobrodusne osobe. Spremne na zrtvu i odricanje. Takodje to govori da su vrlo nesebicne.

One su olicenje porodicnog covjeka. Porodica je njihova svetinja za koju bi zrtvovale sve. Porodica i dom su za njih svetinja za koju bi dali zivot. U pomankanju ljubavi , koju nisu imale u djetinjstvu, postale su tragac ljubavi.

Boreci se za ravnopravnost sa okolinom,one su izvojevale svoje bitke. Izvojevale su ih radom i odricanjem, dobrotom i velikim srcem.Vrlo su dinamicne u svemu, a opet se trude da budu nenemetljive.

 

Nastavak na sledecoj strani…

 

Stranice: 1 2