IME JELENA nose PRAVE KRALJICE-ne zna se da  li im je LEPSA DUSA ili LICE: Svaka  JELENA je POSEBNA!

IME JELENA nose PRAVE KRALJICE-ne zna se da li im je LEPSA DUSA ili LICE: Svaka JELENA je POSEBNA!

14. lipnja 2020. 0 By Lala

JELENA- Cuveno ime koja je nasa poznanica i nas mit, sa jedne strane o njoj znamo sve, a sa druge nista!

Mnoge tek rodjene devojcice ce poneti ovo cuveno ime, ime koje je vekovima slavno i popularno, i koje se sirom regiona davalo nasoj zenskoj deci. Ovo je srpsko ime, ali i medjunarodno, koje je rasprostranjeno sirom regiona. Najvise se davalo sedamdesetih godina,  pa je poslednjih godina ponovo pocelo da postaje jedno medju najcescim imenima.

Ime je  lako, moze se zvati celim, a moze se i skratiti. Uglavnom oznacava ono sto zivi i raste, kao vita jela, kao svetlost i suncev zrak koji se nazire visoko.

Ovo ime, kao i svako drugo karakterise osobine jedne osobe, one koja ga nosi. Ono je njegov licni zig, poput pecata u jednom vremenu.  Ono je njegov simbol, osobenost, karakter i lik.

Ime JELENA nose prave kraljice, sto govori vise od reci.Da pojasnimo, govori previse, jer je sve sabrano u jedno delo, jedno ime, jednu rec. Naprimer, dobrota, sto znaci i lepota i srce i dusa i uz to karakterne osobine.

Kraljica- sto znaci najbolja, najlepsa, posebna, jedna i jedina. A opet kraljica- carica!

Vi koje nosite ovo ime, niste samo popularne zbog lepote, nego i imena. Ono je opevano u mnogim pesmama,  vezano je za istorijska imena, pa i za cuvenu Andricevu ,,JELENA-zena koje nema,,!

Toliko samo o popularnosti vaseg imena…Sada cemo bez imena, samo o vasoj lepoti, ponesto, bar malo…

Vi koje nosite ovo ime, vrlo stespecificne osobe koje se identifikuju sa svojim imenom, po cuvenju, po znanju i po lepoti, koja je uvek neosporna.

 

Nastavak na sledecoj strani…

 

Stranice: 1 2