NAUČI JEZIK LAŽOVA! Ako ON govori na OVA 3 načina, ostavi NEISKRENOG KRETENA

NAUČI JEZIK LAŽOVA! Ako ON govori na OVA 3 načina, ostavi NEISKRENOG KRETENA

21. kolovoza 2017. 0 By Admin 1

I dok prvi znakovi neiskrenosti i obmane mogu da se pročitaju iz neverbalne komunikacije, odnosno govorom tela, postoji još jedan uzorak koji opisuje laž, a krije se u rečima, odnosno rečenicama koje izgovaramo. Reč je o prepoznatljivom ”jeziku kojim govore lažljivci”

 

 

Istraživanje je pokazalo kako odrasle osobe lažu od 10 do čak 200 puta dnevno. Iako svi to činimo, laž za naš mozak predstavlja nešto neprirodno pa zbog toga naše telo reaguje na neobičan način.

 

I dok se prvi znakovi neiskrenosti i obmane mogu pročitati iz neverbalne komunikacije, odnosno govorom tela, postoji još jedan uzorak koji opisuje lažljivce, a krije se u rečima, odnosno rečenicama koje izgovaramo.

Reč je o takozvanom jeziku kojim govore lažljivci. Donosimo 3 najčešće formulacije rečenica uz pomoć kojih možete prepoznati muljatora.

 

 

1. LAŽLJIVCI SEBE IZBACUJU IZ REČENICE

Želite li biti sigurni da vas neko mulja, uhvatite ih nespremne pa im postavite direktno pitanje. Prva reakcija osobe koja pokušava prikriti istinu je ta da će vam odgovoriti tako da sebe potpuno izbaci iz konteksta odgovora.

 

Primer istine i laži: Postavite li pitanje ko je vozio auto, iskreni odgovor glasio bi ‘Ja nisam vozio auto’, dok će lažljivac promumljati nešto poput ‘niko nije vozio auto’ ili ‘ne znam je li neko vozio auto’ i tako će sebe potpuno izbaciti iz konteksta. Reč je o refleksnoj reakciji kojom osoba koja laže sebe želi da maksimalno udalji od laži.

 

 

nastavak na sledecoj stranici..

Stranice: 1 2