IZBEGNI UBUDUĆE LJUBAVNE PATNJE: Ove 2 stvari moraš da shvatiš o muškarcima inače ćeš biti nesrećna doveka

IZBEGNI UBUDUĆE LJUBAVNE PATNJE: Ove 2 stvari moraš da shvatiš o muškarcima inače ćeš biti nesrećna doveka

23. rujna 2016. 0 By Admin

Seks za njih može da bude samo seks. Deo mozga koji povezuje levu i desnu hemisferu kod muškaraca je 12 posto manja nego kod žena. Naučnici su takođe otkrili da kanal kojim se vrši razmena informacija između leve i desne hemisfere kod muškaraca sadrži do 30 posto manje konektora nego kod žena.

 

Ove značajne anatomske razlike razlog su zbog kojih se muškarci teže snalaze u obavljanju više stvari istovremeno. Moždana jednosmernost omogućava muškarcima da se intenzivno fokusiraju ili samo na seks ili na ljubav. Za njih seks može biti samo seks, a ljubav samo ljubav.

Zbog čega je muškarcima toliko važno da žena inicira seks?

Udvaranje je za muškarce prilično rizičan potez, naročito za one osetljivog ega – odbijanje se doživljava kao poraz. U životinjskom svetu, dovoljno je da mužjak, kao inicijativu za parenje, pokaže ženki seksualne organe. Takođe, u životinjskom svetu, ženka ne ismejava mužjaka, ne okreće se i ne izgovara glavoboljom. S druge strane, muškarci se suočavaju s takvim oblicima odbijanja, a godine iskustva uopšte im ne olakšavaju situaciju. To je i razlog zbog kojeg većina muškaraca želi da žena u njihovom životu češće napravi prvi korak.

 

nastavak na sledecoj strani…

Stranice: 1 2