Ne daj da te iko pravi budalom: Ovo su sigurni znaci da te neko laže, ove stvari retko ko uspe da sakrije!…

Ne daj da te iko pravi budalom: Ovo su sigurni znaci da te neko laže, ove stvari retko ko uspe da sakrije!…

8. svibnja 2017. 0 By Admin

Sigurno ste često bili u situacijama kada ste želeli da sakrijete svoja osećanja. Možda ste bili ljuti, tužni ili zaljubljeni, a nikako niste hteli da to drugi vide

 

U kakvoj god situaciji da se nađemo, bićemo u prednosti ako uspemo da prepoznamo male znake koji nam ukazuju da neko ne govori istinu. Čak i kad osoba pokušava da svesno kontroliše svoje neverbalne znake, prava osećanja uvek izbiju na površinu, pa makar to bio samo delić sekunde. Recimo, kada prevarant pruža dlanove i smeška vam se pričajući laž, njegove mikrokretnje ga odaju. Zenice se sužavaju, jedna obrva se može podignuti ili se ugao usana na tren zgrči.

 

 

Pokreti i signali

Brojni pokreti ili signali ukazuju na to da neko govori neistinu. Kada je reč o govoru tela, preporučljivo je postaviti dodatna pitanja da bismo bolje pronikli u prave osećaje svog sagovornika.

 

 

1. Ruka preko usta – Ruka preko usana pokazuje da se osoba trudi da ne govori.

 

 

2. Ograničeni pokreti – Kod nekih ljudi primećujemo ograničene pokrete rukama. Prirodne kretnje rukama prestaju, jer se osobe koje lažu moraju usredsrediti na ono što govore, kako ne bi ostavili utisak da su nesigurni u sebe.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3