Tranzitni Merkur u znaku Bika (do 7. lipnja) – Vrijeme je za predah jer nas uskoro čekaju teži aspekti!

Tranzitni Merkur u znaku Bika (do 7. lipnja) – Vrijeme je za predah jer nas uskoro čekaju teži aspekti!

27. svibnja 2017. 0 By Admin

Nakon retrogradnog hoda i konjunkcije (čitaj: klackalice!) s Uranom, koja se već ponovila nekoliko puta, tranzitni Merkur se napokon vratio u znak Bika i tu će ostati sve do 7. lipnja 2017. godine.

 

 

Vjerovatno se svi sjećate kraja travnja i samog početka svibnja, te svih zavrzlama i nepredviđenih situacija koje su se tada dogodile.

Od nepredvidivih vremenskih prilika, prometnog kolapsa na svakom uglu, preko problema s računima, platnim prometom, internetom – pa sve do problema u svakodnevnoj komunikaciji … širok je spektar problema koje su nam zajednički prouzročili Merkur i Uran.

 

 

Međutim, sada ulazimo u nešto mirnije dane, bar kada su u pitanju životne oblasti kojima vlada Merkur.

 

U mitologiji, Merkur je rimski pandan grčkom bogu Hermesu. Hermes jedan od najmlađih bogova Olimpa, sin Zeusa i nimfe Maje. Hermes vlada svakom vrstom promjene stanja, kretanjem, putovanjima. Glasnik je bogova, brzo se kreće prelazeći iz božanskog svijeta u svijet smrtnika i obrnuto. Pratilac je duša u zagrobni život.

 

 

Antički Grci su ga obožavali kao zaštitnika putnika, trgovaca, stočara, pjesnika, govornika, pisaca, ali i varalica i lopova.

Astrološki Merkur nosi sličnu simboliku, vlada svim kognitivnim procesima (razmišljanje, pisanje, čitanje, govor, čak i laganje). Simbol je male djece (jer je Hermes među najmlađim bogovima Olimpa).

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3