Da li ste spremni za letnju romansu: kako pronaći partnera na godišnjem odmoru (PSIHOLOŠKI SAVETI)

Da li ste spremni za letnju romansu: kako pronaći partnera na godišnjem odmoru (PSIHOLOŠKI SAVETI)

11. lipnja 2017. 0 By Admin 1

Ali, mi smo i dalje “mi”, pa čak i opušteniji emitujemo ono što smo zapravo i ponašamo se onako kako se inače ponašamo. Zbog toga je svaka priča drugačija i nekome se leti dogodi epizoda, a nekome “glavna” ljubavna uloga.

Iako se letnje “avanture” mahom poistovećuju sa morskom atmosferom, one se dešavaju bilo gde. Nije nužno da su tu slana voda, palma i tropski vetar, pa da nam se “zatalasa”. Petrovićeva kaže da u svom gradu, pa i u kraju u kojem smo svakodnevno, neko može da nam privuče pažnju.

 

 

– Ljudi se često “prepoznaju” tek kada se oslobode kaputa i tamne garderobe, ili “nabace” preplanuli ten, osvežene osmehe. Leti smo pokretljiviji, energičniji, imamo potrebu da budemo na javnim mestima, privlače nas festivali, kulturna dešavanja i koncerti na otvorenom. Prirodno je da tada imamo više prilika za lepe susrete – objašnjava sagovornica.

 

 

Letnje noći su duge, tople, zvezdane. Zbog njih napuštamo televizijske i internet sadržaje, menjajući ih za žive “programe”. Zadovoljniji smo svojim izgledom, pa opuštenije započinjemo razgovore sa novim ljudima. Ali, istraživanja pokazuju i da tada “obaramo” vlastite kriterijume, što znači da nam u julu i avgustu često nije važno da li je neko baš sasvim za nas. Važno nam je da je zabavan i da će “zasladiti” jednu noć ili jedno letovanje.

– A kako iz te pozicije ne razmišljamo o budućnosti i ne opterećujemo se šta će se sutra dogoditi, i mi smo zabavniji. Delujemo samouverenije, a opet ne pametujemo. Zračimo, ali nismo usiljeni. Osmeh je lepši kada je rasterećen, bez grča, a naše misli o problemima i obavezama “spakovane” za dane posle leta – kaže Petrovićeva.

 

nastavak na sledecoj stranici..

Stranice: 1 2 3