INDIJSKA LJUBAVNA MAGIJA: Voleće te sa toliko ČEŽNJE da će mu život biti BESMISLEN kada nisi PORED NJEGA

INDIJSKA LJUBAVNA MAGIJA: Voleće te sa toliko ČEŽNJE da će mu život biti BESMISLEN kada nisi PORED NJEGA

11. kolovoza 2017. 0 By Admin

· Čini za pridobijanje žene

Kao i kod vecine drugih naroda, glavna briga mnogih muškaraca u Indiji jeste da dovedu mladu. Prema Atarva Vedi to je samo po sebi jednostavno:

 

Uzimajući štap od bambusa ili onaj sa sedam čvorova, čarobnjak na njegov vrh stavlja metalnu udicu koja simbolički predstavlja Indrinu udicu. „Klijent” sjeda na zemlju ispred gospodara, ne izgovarajući nijedne riječi. Čarobnjak tada izgovara sljedeću bajalicu:
“Na sebe primam snagu, snagu stotinu ljudi. Uzimam ovu snagu u ime duha koji ovamo dolazi…, koji sada dolazi…, koji je došao. O, Indra, daj mi tu snagu!

 

Kao što Asvins uze Suriju, dijete Savitarovo, da mu nevjesta bude, takvu je sudbina odredila da će ovamo doći žena za ovog čovjeka! Indra, tom zlatnom udicom dovedi ovamo ženu za onoga ko je želi!…”

 

 

· Čini za sticanje muža

Iako se od ne posvećenih ne očekuje da upražnjavaju obrede ljubavne magije, u Indiji je u opticaju veliki broj manje-više ispravnih verzija Veda. Mnoge su nekompletne, ali sve imaju recepture ljubavne magije koje koriste hiljade laika. Kod žena je posebno omiljena bajalica za sticanje muža:

 

“Ja tražim muža. Sjedeći ovdje raspletene kose, ja podsjećam na čovjeka pred ogromnom procesijom (povorkom) koji traži muža za ovu nevjestu bez mladoženje.

 

O, Arjamane! Ova zena ne moze vise da izdrzi da gleda brakove drugih zena. Sad, poslije ovog obreda, druge ce zene doci na njeno svadbeno veselje!

Tvorac drzi Zemlju, planete, Nebo. O, Datare (Tvorce), stvori za mene udvaraca, stvori mi muza!…”

Radio Treća Dimenzija

Stranice: 1 2 3