Mars konjunkcija Rahu u Lavu do 01.09.: Čak i da ste najsigurniji u svoje odluke, pričekajte!

Mars konjunkcija Rahu u Lavu do 01.09.: Čak i da ste najsigurniji u svoje odluke, pričekajte!

29. kolovoza 2017. 0 By Admin 1

U periodu od oko 27.08. do oko 01.09.2017.godine, bit će izražen utjecaj konjunkcije Marsa i Rahu-a, tj. Sjevernog Mjesečevog čvora.

 

O Mjesečevim čvorovima

Rahu je Sjeverni Mjesečev čvor. Podsjećanja radi, Mjesečevi čvorovi su imaginarne matematičke točke gdje putanja Mjeseca presjeca putanju Zemlje oko Ekliptike. Njihovo djelovanje je najizraženije, kada se nađu u konjunkciji sa nekim planetom ili vrhom kuće, na orbisu od oko 3 stupnja. Uglavnom su malefične prirode.

 

Na suprotnoj strani se nalazi Južni Mjesečev čvor, čiji je drugi naziv Ketu. Oba su uglavnom malefičnog utjecaja. Simbolički prikaz Ketu-a je tijelo bez glave, i on je karmički vladar Škorpiona. Ketu se vezuje za već postojeće, za naslijeđene obrasce iz prošlih života.

 

Na materijalnom planu uskraćuje svako pravo, signifikuje bolna suočavanja, trpnju i odricanje. Na osobnom planu daje snažan i bistar um, ali i mnogo osobnih nezadovoljstava, pesimizam, izražen kritički stav koji se vrlo često može svesti samo na puke fraze, jer konkretnog djelovanja nema. Simbolički prikaz Rahu-a je glava bez tijela, i on je karmički vladar Vodenjaka.

 

Rahu se vezuje za nova stremljenja u životu. Na materijalnom planu vrlo često simbolizira nove, velike i značajne prilike za što je potrebno uložiti mnogo truda i entuzijazma da bi se od njih stvorilo nešto što je opipljivo i trajno. Tu je neophodna velika posvećenost. Jer, u suprotnom sve može vrlo lako i brzo nestati.

 

Na osobnom planu, Rahu je odraz jednog mladog uma, nepromišljenosti, sklonosti obmanama i zabludama, srljanju. Primarno Rahu, ali i Ketu se vezuju za laži i poroke. Energija ove 2 točke se najbolje koristi ako se usmjeri na polje duhovnog razvoja.

 

 

nastavak na sledecoj stranici..

Stranice: 1 2 3