DA LI ĆETE SE UDATI ZA NJEGA? Ovako izgledaju VEZE koje će se SIGURNO završiti BRAKOM

Svaka veza je posebna i njihova stabilnost zavisi od samih partnera. Mnoge dugotrajne i stabilne veze se neočekivano završe, a ponekad one tek započete mogu da rezultiraju brakom i lepim zajedničkim životom. Za dugotrajnost odnosa nema garancije, sve zavisi od oba partnera podjednako i njihovog ulaganja u vezu.

Univerzitet u Ilinoisu je sproveo istraživanje na 376 parova, koji su vodili evidenciju o svojoj predanosti jedno drugom tokom 9 meseci veze.

Ova 4 tipa veza su naučnici izdvoili:

 

Dramatičan par

Dramatični parovi često upadaju u konfliktne situacije, a partneri su promene u predanosti i povezanosti pripisivali vremenu provedenom sa svojim prijateljima i odvojenosti od partnera, a ne vremenu provedenom sa partnerom. Oni uglavnom donose odluke na temelju negativnih događaja koji im se događaju ili obeshrabrujućih stvari o kojima razmišljaju kada razmišljaju o svojoj vezi.

 

 

Partnerski orijentisani par

Partnerski orjentisani parovi su skladni i imaju najveći šansu da ostanu zajedno. Oni su uključeni u život onog drugog i zavisni su jedno o drugome, pa koriste ono što se događa u njihovoj vezi da bi unapredili i produbili svoju povezanost. Osobe u takvim vezama imaju najveći nivo savesnosti, što govori da su jako oprezni i obazrivi prema svom partneru.

 

 

nastavak na sledecoj stranici..