FATALNA ŽENA ŠKORPIJA: Mistična, tajanstvena i odana dama željna ljubavi

FATALNA ŽENA ŠKORPIJA: Mistična, tajanstvena i odana dama željna ljubavi

14. studenoga 2017. 0 By Admin 1

Horoskop otkriva šta u srcu kriju rođeni u znaku Škorpije i zašto je ovaj znak Zodijaka uvek neodoljiv!

 

“Biti, ili ne biti”, čuveni je citat iz Šekspirovog Hamleta. A Hamlet je morao biti Škorpija u horoskopu. Jer svaka Škorpija proživljava svoju verziju Hamleta na dnevnom nivou, trenutke drame, sa elementima tragedije, gde svaka odluka ima samo dva dijametralno suprotna ishoda. Dakle- biti, ili ne biti…

 

No, krenimo ipak od početka. U natalnoj astrologiji, Sunce je ,”prvo svetlo”, centar svesti, srce horoskopa, srce čoveka, naš temperament, naše dostojanstvo, naš ego i naša volja.

 

Sunce predstavlja i oca, muža, direktora, predsednika i generalno svaku vrstu autoriteta i hijerarhije. Sunce je glavni junak u filmu koji se zove “život”. A kakvog je žanra taj film, kada se nekome Sunce nađe u znaku Škorpije? Pa naravno, drama!

 

Sunce svake godine boravi u znaku Škorpije između 23. oktobra i 22. novembra. Škorpija je vodeni, fiksni znak, koji upravlja sredinom jeseni. Simboličan prikaz perioda Škorpije (Sunca u Škorpiji) bi bio: oluja u kasno jesenje popodne.

 

Škorpija je intezivna, odlučna, snažna, hrabra i odvažna, istrajna, tajanstvena, prodorna, istraživač,snalažljiva, a po nečijem mišljenju čak i zadrta. Znakom Škorpije vladaju Mars i Pluton, kao i znakom Ovna. Iako dele vladare, Ovan i Škorpija se razlikuju u mnogim stvarima. Ovan je vatreni, aktivni, muški znak, inicijator, početak života, dok je Škorpija vodeni, ženski, pasivni znak, vladar smrti i propadanja. Ovan kao prvi znak daruje život, Škorpija kao osmi znak ga oduzima. Ovan napada, a Škorpija uvek brani.

 

Iako se za Škorpiju vezuju negativni pojmovi kao što su smrt, strah, destrukcija, propadanje, kraj, inat… Škorpija ipak predstavlja i regeneraciju, smrt starog i početak novog.

 

Pogledajte za trenutak glif (simbol) znaka Škorpije. Uočićete tri vrha i dva dna. Dakle, svaka Škorpija će u životu dva puta doći do vrha i dva puta biti srušena do dna, ali opet postoji šansa da na repu Škorpije, poput feniksa, vaskrsne iz pepela u punom sjaju. Drugim riječima, Škorpija je toliko tvrdoglava, da neće ni umreti kada joj dođe vreme, već isključivo kad ona to želi.

 

 

nastavak na sledecoj stranici..

Stranice: 1 2 3