ŽENA KOJU JE MUŽ PREVARIO: U MENI SE OTVORIO PAKAO, PLJUVALA SAM JE A ONDA SE DESILO OVO

ŽENA KOJU JE MUŽ PREVARIO: U MENI SE OTVORIO PAKAO, PLJUVALA SAM JE A ONDA SE DESILO OVO

19. prosinca 2019. 0 By Admin 1

Pre nego što sam otkrila da me muž vara, uzimala sam ga zdravo za gotovo. Mislila sam da je moj. Ne zato što sam imala poverenja u našu ljubav niti zato što sam, na osnovu poznavanja našeg odnosa, osećala da smo vezani. Nije bilo to u pitanju. (U stvari, pre nego što me je prevario, uopšte nisam na taj način razmišljala o vezama. Moje veze uvek su se razvijale stihijski.)

Bila sam sigurna da je moj muž „moj“ jer ga niko drugi ne bi hteo. Nalazila sam mu hiljadu mana i često ga ogovarala sa prijateljicama. Stalno sam se žalila na njega, a i one su se žalile na svoje muževe. Bio je to nekakav obrazac po kom smo provodile vreme. Za svog sam pričala da je nesposoban, lenj, da ga ništa ne dotiče i da će, takav kakav je, živeti sto godina.

Briga njega što sudovi stoje, što deca ne pojedu sve što ja mislim da treba da pojedu, što je lom, što isprska kupatilo kad god se tušira, što nije ništa rekao svojoj majci kad mi se obratila zajedljivo, što se nikad ne seti da me iznenadi, što je u stvari šonja i slabić bez ambicije, što ne idemo češće u krevet… Što se ne bavi mojim problemima i ne trudi se da mi pomogne da ih rešim. Dani su tako išli jedan za drugim, a ja sam, leteći od obaveze do obaveze, usput i sasvim ležerno, zvocala i prebacivala.

Nisam ga vrednovala. Za sve je on bio kriv.

NASTAVAK NA SLJEDECOJ STRANI…

Stranice: 1 2 3