ISPOVEST JEDNE STARICE KOJA CE TI OTVORITI OCI: Evo sta je zapravo pravi SMISAO ZIVOTA…

ISPOVEST JEDNE STARICE KOJA CE TI OTVORITI OCI: Evo sta je zapravo pravi SMISAO ZIVOTA…

16. svibnja 2020. 0 By Lala

Uvek je se mnogo moglo nauciti od starih ljudi, od njih je se moglo nauciti pre svega kako trebamo zivot ziveti, stari ljudi su puni mudrosti, njima trebamo da budemo zahvalni za sve, a meni je posebno ostala u secanju prica moje bake koja mi je upravo za veoma kretko vreme objasnila sta je zapravo pravi smisao zivota…

 

Zivot moje bake uopste nije bio lak, ona je veoma mlada, vec sa 30. godina ostala bez supruga, i ostala je potpuno sama sa dvoje male dece. Imala je decaka i devojcicu i verujem, da ni njoj nije bilo jasno, koliko ce joj zivot postati drugaciji. Ona je pokusavala na sve nacine da omoguci deci sve sto im je potrebno, a posle mnogo godina, kada je uspela u svemu tome, ona mi je objasnila kako zapravo trebam ziveti svoj zivot i sta trebam raditi kako bi uspeo u zivotu.

Jos uvek mi odvaznjaju njene reci i to ce vrlo verovatno zauvek biti tako, jos uvek cujem njene reci koje je mnogo puta govorila, a te reci su bile : ” Nikada nemoj dozvoliti sebi da ucinis nesto zbog cega bi se stideo, nikada sebi nemoj dozvoliti da povredis nejakog ili da ucinis bilo sta zbog cega bi se kasnije kajao”. Meni te reci tada nisu mnogo znacile, bolje receno nisam shvatao njihovo pravo znacanje, ali vremenom sam shvatio da je zapravo taj savet bio nesto najbolje sto mi je bilo ko poklonio, moja baka je i pored sve muke koja ju je u zivotu snasla ipak ostala pre svega dobra osoba i ona je zelela da i ja postanem pre svega dobar covek.

U brojnim pricama koje sam slusao od bake najbolje se secam jedne o smislu zivota, najbolje se secam te price zbog toga sto je baka oduvek umela sve da kaze na jednostavan nacin, ona nista nije izmisljala nego je jednostavno samo govorila ono sto ju je zivot naucio, ona je govorila samo ono sto je vremenom, kroz brojne probleme, sama shvatila i naucila.

Nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2