Četvrtak – Jupiterov dan: Dan kada sijemo sjeme budućnosti!

Četvrtak – Jupiterov dan: Dan kada sijemo sjeme budućnosti!

19. travnja 2017. 0 By Admin

Pranayama je danas – Duhovno disanje: Ovo je jedna od pranayama iz serije stojećih tehnika disanja. Osmišljena je kako bi stabilizirala kontakt sa našom duhovnom prirodom i Božanskim u našem srcu. Izvodi se u stojećem stavu. Podignite ruke sa strane tijela sa dlanovima okrenutim prema nebu, laktovi su lagano savinuti. Udahnite brojeći do 8 od vrhova prstiju na rukama, kroz ruke i sve do svog duhovnog srca i Anahata čakre.

 

 

Držite dah brojeći do 6 i svoju pažnju potpuno usmjerite na srce. Izdišite nazad kroz ruke sve do prstiju brojeći do 8 ali da pažnja ostane na srcu. Ponovite 3 puta a ako vam se ruke nisu umorile nastavite do 12. Ovo je zadivljujuća pranayama koja vas puni pozitivnom energijom, drži otvorenima u području srca i koja vas obasjava.

Trataka prosvjetljenog bića: Za one koji su više skloni duhovnosti možete koristiti sliku nekog sveca kao objekt svoje koncentracije/dharane. Ako imate Guru-a koji vas posebno inspirira ili vašeg Guru-a koristite njegovu sliku. To može biti njegovo lice, stopala ili cijela figura. Promatrajte njegovu sliku i  osjetite njegove kvalitete i njegovo prosvijetljeno biće puno ljubavi (kao „channeling“). Pretvarajte se kao da ste u njegovoj prisutnosti i velikoj blizini, te kao da imaš te iste Božanske kvalitete kao i on.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3 4 5