Dolazi nam Mladi Mjesec Istine (25.5.), Shanijev (Saturnov) rođendan: Pripremite se za TESTOVE!

Dolazi nam Mladi Mjesec Istine (25.5.), Shanijev (Saturnov) rođendan: Pripremite se za TESTOVE!

24. svibnja 2017. 0 By Admin

Mladi Mjesec je poseban dan, kao i Puni Mjesec, te igra važnu ulogu u vedskoj astrologiji. Za razliku od Punog Mjeseca koji pojačava element vode u našem tijelu i umu, te nakshatre u kojoj se nalazi, Mladi Mjesec oslabljuje element vode, što automatski oslabljuje aktivnost našeg uma i emocija slabija – i to je ono što taj dan čini savršenim za meditaciju. Naš um je prirodno puno smireniji na dan Mladog Mjeseca.

 

 

Sanskrtska riječ za Mladi Mjesec je Amavasya, što doslovno znači: “kada je ama, otrov našeg tijela pod kontrolom”. Vjeruje se da je na Mladi Mjesec Shiva popio otrov koji je prijetio uništenju svijeta, te je od tada svaki Mladi Mjesec posvećen Bogu Shivi. To je dan kada naš unutarnji otrov izlazi na površinu uma kako bi mogao biti neutraliziran kroz meditaciju.

 

 

Mladi Mjesec je vrijeme kada pozitivne kvalitete nakshatre u kojoj se Mjesec nalazi postaju “zamračene” u našem umu od strane mjesečevih čvorova. Više puta sam primjetila da već par dana prije Mladog Mjeseca negativne kvalitete nakshatre u kojoj će Mjesec biti postaju snažnije u umu ljudi. To je vrijeme kada Mjesec (um) ne reflektira nikakvo svjetlo – kada se naša mračna strana otkriva i naša podsvijest postaje snažnija.

 

 

Svaki Mladi Mjesec nosi specifične kvalitete i lekcije koje naš uči, ovisno o njegovom položaju u zodijaku. Sljedeći Mladi Mjesec biti će 25. svibnja 2017., i to u Purva Bhadrapda nakshatri – trećoj vedskoj konstelaciji pod vladavinom Sunca koja se nalazi između znakova Ovna i Bika.

Pročitajmo više što će nam taj dan donijeti!

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3