Svaki znak ima svog “demona”: Evo zašto je Rak posebno na udaru!

Svaki znak ima svog “demona”: Evo zašto je Rak posebno na udaru!

28. lipnja 2017. 0 By Admin 1

Po drevnoj ayurvedi, zdravi smo kada su uravnotežene tri doshe ili tjelesni sokovi (vata, pita i kapha), dok je tijelo sačinjeno od samskara ili obrazaca, ukratko od karme.

Tijelo sadrži sedam različitih vrsta tkiva: rasa (plazma), rakta (krv), mamsa (mišići), meda (masno tkivo), asthi (kosti), majja (živca ili vezivno tkivo), te shukra / artava (muški i ženski reproduktivni organi). Određenim dijelovima tijela vlada određena dosha, kao što i u jyotishu svakim znakom vlada određena dosha.

 

Primjerice, Rak je kapha konstitucija koja, između ostalog, vlada reproduktivnim organima, psihološki vlada djetinjstvom i njen poremećaj nastaje upravo zbog nesređenog života u obitelji. Rak želi obitelj, ali poremećaj se najviše stvara u pita doshi ili solarnom pleksusu jer se Rak ili kapha, teško pokreće.

 

Kapha je dosta teška i kada se ona poremeti, najteže se dovodi u red. Pošto se Rak teško pokreće, nalazi partnera za kojeg misli da će ga pokrenuti. To se ne događa jer fali vatre kojom vlada pita i malo pomalo dolazi do neravnoteže. Nezauzimanje za sebe se pretvara u nemoć koja se pretvara u problem sa solarnim pleksusom (želudac, žuč, jetra gušterača).

 

Svaki znak ima svoju slabost koja postaje, uvjetno rečeno, njegov demon, kojeg se ne zamjećuje i gdje ljudi naivno problem prebacuju na prehranu jer živimo u materijalističkom poimanju svijeta.

Ayurvedu danas poznajemo samo kroz liječenje prehranom i preparatima, ali se manje zna da ona preporučuje yogu i meditaciju kao osnove za liječenje. Iz ayurvedske perspektive, emocionalna neravnoteža je uzrokovana nedostatkom koordinacije pojedinca sa osjetilima, emocijama i misli.

 

nastavak na sledecoj stranici..

Stranice: 1 2 3 4