Svaki znak ima svog “demona”: Evo zašto je Rak posebno na udaru!

Svaki znak ima svog “demona”: Evo zašto je Rak posebno na udaru!

28. lipnja 2017. 0 By Admin 1

Čak i odmah nakon traumatskog događaja, ta osoba je u stanju misliti: “Što god se dogodilo, ja ću biti u redu.” Ona obrađuje iskustvo brzo i može pustiti emocije da odu. Takvu pojavu u Zenu zovu bambusov štap, on je šupalj i svako iskustvo samo prolazi kroz njega.

 

Stoga, Ayurveda traži uzrok depresije u sadhakaAgniju dok u jyotishu znak govori koliko je jaka sadhakiAgni.

 

Rakovi se npr puno vraćaju u prošlost što znači da je kod njih sadhakaAgni općenito slaba, dok je kod Lava, Ovna ili Strijelca jača, ali to sve moraju potvrditi i ostali planeti. Ovo je samo mali dio onoga što nam jyotish može reći, ali ono važnije jest shvatiti kako ayurveda i jyotish pokazuju kako djeluju u tijelu i na koju način se manifestiraju emocije.

Jasno, ayurveda nudi određene savjete za pojačavanje sadhakaAgni poput redovne meditacije, pogotovo u zoru, određene prehrane, šetanje, duboko disanje, rani odlazak na spavanje, te izbjegavanje potiskivanja. Mogu nam se ovi savjeti činiti  jednostavnim, ali oni uz nadzor liječnika mogu smanjiti osjećaj depresije.

 

Kada se pojača sadhakaAgni onda se može raditi na emocijama koje izazivaju depresiju i kroz proces prihvaćanja i praštanja, privesti uznemirujuće emociju u svijest i na taj način početi živjeti u sadašnjosti kao uvjetu za zdravo emocionalno funkcioniranje.

 

atma.hr

Stranice: 1 2 3 4