Stižu darovi Neba: Neptun u Ribama, Pluton u Jarcu, Pun Mjesec u Biku (1.-15.11.)

Stižu darovi Neba: Neptun u Ribama, Pluton u Jarcu, Pun Mjesec u Biku (1.-15.11.)

2. studenoga 2017. 0 By Admin 1

Tranzitna Venera 7. 11. mijenja znak i ulazi u Škorpiona. Obrazovat će aspekt konjunkcije s tranzitnim Jupiterom u Škorpionu, u periodu od 8. do 18. 11. (egzaktno 13. 11.). Tranzitna Venera u Škorpionu probudit će u svakome od nas nagon za apsolutnom ljubavlju, za emocijom koja struji venama, za potrebom koja izvire iz nas.

 

Probudit će nagon za rizikom, želju da dodirima pokažemo naklonost. Izazvat će nas da se stopimo s nekim tko čini da srž našeg bića oživi, tko našem dahu daje život, tko čini da zaboravljamo da je sutra neizvjesno. Željet ćemo biti oni na koje pokazuju kada pričaju o ljubavi. Oni o kojima šapuću kada pričaju o hrabrosti i ludosti, koji su vjerni pratioci ljubavnih priča koje se žive ovih dana.

 

Pun Mjesec u Biku nas očekuje 4. 11., i svakome od nas donijet će velike promjene. Ovisno o našim natalnim postavkama planeta. Probudit će našu natalnu Veneru i aspekte koje ona obrazuje. Tranzitni Merkur 5. 11. mijenja znak i prelazi u Strijelca. Ostavljamo potrebu za surovom istinom, za kopanjem za odgovorima, iza nas.

 

Sada se cijeni sarkazam, cijeni se i ironija. Istina, izgovorena na jedan neobičan način, koju će samo odabrani znati prepoznati. Očekuje nas dosta smijeha. Iskrenog. Ali i onog iza koga se kriju uzdasi i bol o kojima ne želimo pričati.

 

Tranzitno Sunce je u Škorpionu. Obrazovat će aspekt trigona s tranzitnim retrogradnim Neptunom u Ribama, u periodu od 1. do 9. 11. (egzaktno 4. 11.). Ne mirujemo. Balans nije nešto čemu težimo u ovim danima. Ne bismo znali kako disati u takvom okruženju. Želimo ekstreme. Želimo ludilo, napetost, novine i rizike. Želimo iskušenja, epitete odvažnih i dane koje ćemo pamtiti.

 

Obratite pažnju na ponašanje ljudi u vašoj sredini, tokom ovog perioda. Mnogo je onih koji trenutno žive najsretnije trenutke u životu, ali to ne pokazuju, jer ne bi naišli na odobravanje. Ima i onih koji se bore s demonima, koji ne znanju odakle izvlače snagu za naredni korak, ali uprkos tome nastavljaju dalje, nižu uspjehe i bude zavist. I niko ne zna pozadinu njihove priče. Niko ne zna koliko je truda iza njih. U kakvim uslovima su ostvarili svoje najveće pobjede. Oni ne pričaju o tome. Oni se bore.

 

 

nastavak na sledecoj stranici..

Stranice: 1 2 3