Ribe vas nikada neće povrediti laganjem; Ovan nikada ne laže, a ovom znaku ne smijete verovati on će vas uvek lagati

Ribe vas nikada neće povrediti laganjem; Ovan nikada ne laže, a ovom znaku ne smijete verovati on će vas uvek lagati

13. travnja 2017. 0 By Admin

Svi znamo da je vrlo nekorektno lagati ili iskrivljavati istinu. Laž odmah utiče na poverenje koje neko drugi ima u nas, ali postavlja se pitanje: da li je opravdano slagati u situacijama kada je očigledno da će istina nekom drugom naneti bol?

 

OVAN

Ljudi rođeni u ovom znaku su previše impulsivni i neposredni da bi mogli sebi dozvoliti luksuz laganja ili prikrivene istine. Ovnovi govore ono što misle, a posledice toga uočavaju tek kada se sve završi. Gotovo uvek zaključe da nisu stvoreni ni za političare, niti za diplomate, ali zato barem uvek govore istinu. Ako se kojim slučajem dogodi da time pogode nekog drugog, biće im žao, ali neće uspeti da suzbiju svoj nagon za spontanim i neusiljenim ponašanjem, jer im tako sugeriše njihova marsovska priroda.

Latentna egocentričnost, koja je vodilja ovnovskih misli i njegovih akcija, kreira mu veoma ličnu viziju realnosti, koja predstavlja njegovu istinu. Zbog toga se vrlo lako suočava sa poteškoćama, ako se usmeri na nekoga ko potpuno drugačije od njega misli. Teško se prilagođava društvenim običajima u kojima vladaju poluistine, jer smatra da svi moraju biti iskreni i spontani, baš kao što je on.

BIK

Tipičan Bik je naučio da prvo dobro sažvaće ideje i misli, baš kao što to sa hranom čini životinja koja simbolično predstavlja ovaj znak. Osim toga, Bikovi pripadaju prvom fiksnom znaku, koji iskazuje poteškoće u prilagođavanju na različite mentalitete. Radije će se držati svojih ideja koje za njih predstavljaju pravu pravcatu vodilju, od koje teško odustaju. Bikovi izbegavaju laži i dobro je što tako čine, jer, samo bi im još falilo da se uvale u probleme!

Međutim, ma koliko neko bio dobar, može mu se dogoditi da ponekad svesno ili nesvesno bude uvučen ili nateran u laž. Znajući da im se tako nešto može dogoditi, Bikovi na sve načine nastoje da izbegnu situaciju koja bi ih dovela do laži. Istinu izbegnu ili je prikriju samo u slučajevima kada im je sudbina u pitanju. Dakle, moglo bi se reći da se lažima više koriste u odbrambene , nego u svrhe napada. Teško podnosi tuđe gafove koji druge dovode u nezgodne situacije, pa tako uvek nastoji da situaciju isčupa, što mu uglavnom i uspeva, zahvaljujući mudrosti koju poseduje.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3 4 5 6