Zaštiti se od CRNE MAGIJE: Uradi ovo i niko ti ništa neće moći…

Zaštiti se od CRNE MAGIJE: Uradi ovo i niko ti ništa neće moći…

26. svibnja 2017. 0 By Admin
INFORMACIJE IZ OKA

I ajurveda, stari indijski sistem medicine koji se primenjuje više od pet hiljada godina, preporučuje svakodnevno posmatranje očiju, kao finog indikatora zdravstvenog stanja.

Ajurveda, tako, uči da upadljive oči signaliziraju poremećaj tiroidne žlezde, bleda rožnjača anemiju, a žuta osetljivu jetru. Mala dužica oka ukazuje na slabost udova, a ako postoji beli prsten oko nje to je znak da se preterano uzimaju so i šećer. U srednjem dobu ovo može biti i signal stresa. Ako je beli prsten izrazito upadljiv i beo – to nagoveštava degeneraciju u udovima: udovi će iskakati i lomiti se, a moguć je i artritis. Crno-smeđe tačkice u dužici signaliziraju postojanje neupijenog gvožđa u crevima.

U poslednje vreme aktuelizovana je i takozvana iris dijagnostika, koja pomoću dužice u oku prepoznaje razna oboljenja – čak i pre nego što se pojave njihovi prepoznatljivi simptomi, što omogućuje i preventivno lečenje.

Iza irodologije stoji vekovno iskustvo, kao i prilična naučna, savremena baza koju potvrđuju klinička i eksperimentalna istraživanja. Iridologija je oblast medicinskih znanja koja dozvoljava da se po strukturi dužice oka odredi stanje različitih organa. Po određenim znakovima može se suditi o akutnim i hroničnim procesima, gomilanju štetnih materija u organizmu, o naslednim predispozicijama za neku bolest, i u izvesnoj meri o načinu života pacijenta.

Pri pregledu oka najpre se konstatuju struktura i sastav jabučice. Gust sastav pokazuje vitalnost i dobro zdravlje, dok razređen signalizira slabu i bolešljivu konstituciju. Sjajne oči su znak dobrog zdravlja, dok mutne upozoravaju na postojanje bolesti. Braon oči mogu biti znak smetnji u funkciji organa za varenje, sive ukazuju na sklonost ka reumatizmu, a plave ili lešnik boje na limfatičnu konstituciju, sklonu upalama i demineralizaciji…

Oči, dakle nude obilje informacija, bez obzira gleda li se njima… ili u njih. Pa, razmislite malo o tome pre nego što uputite svoj prvi sledeći pogled na svet oko sebe.

 

conopljanews.net

Stranice: 1 2 3 4 5 6