KAKO UKROTITI VOLJENOG MUŠKARCA: Ponašaj se OVAKO i njegova ljubav prema tebi BIĆE VJEČNA

KAKO UKROTITI VOLJENOG MUŠKARCA: Ponašaj se OVAKO i njegova ljubav prema tebi BIĆE VJEČNA

12. prosinca 2018. 0 By Admin 1

3. UDARATE TIGRA PAPUČOM
Žene imaju tendenciju često muškarcima spočitavati da nisu ispunili njihova očekivanja. Često barataju frazama poput “Ti ništa ne radiš!”, “Dokle ćeš tako više?”, “Premalo zarađuješ.”, “Možeš li išta odlučiti?”. Zauzimanje takvog stava kod njega će izazvati inat i nikad neće poslušati. Postoji jedna dobra usporedba za to; uzmimo za primjer da tigra svaki dan udarate papučom. Govorite mu da nije jak i da nije tigar. Kako će se taj tigar ponašati?

Predlažem ženama da koriste fraze poput “Znaš li koliko sam tužna?” ili “Nesretna sam jer sam mislila da razumiješ jer sam ti objasnila koliko mi je to važno.”. Na taj način, žena jedan dio odgovornosti za svoje stanje prebacuje na muškarca. To je vrlo važno. Jer žene očekuju odgovornost. Muškarac je biće koje voli udobnost i ne voli baš osobnu odgovornost, a muškarcu je puno lakše napraviti sve da se žena ugodno osjeća sada nego da bude odgovoran za njeno nezadovoljstvo kasnije.

4. NE MOŽETE PREPOZNATI ŠTO JE SREĆA
Ovime se bavim već 15 godina, i dulje vrijeme mi nije bilo jasno zašto djevojke potpuno različitih statusa, godina, iskustava i odgoja rade jednake pogreške. Što sam shvatila? Da roditelji igraju ogromnu ulogu. Oni bi trebali pružiti kćerima osjećaj sreće, tako da kasnije mogu prepoznati same sebe u društvu. Nitko ih nije naučio kako da budu sretne. Tako da kad djevojka započne svoj život, ne zna što zapravo znači biti sretna. Zna za djeliće tog osjećaja iz trenutaka kada je za nešto bila nagrađena; dobre ocjene, dobro ponašanje i slično. I zato počinje svoj život i susreće muškarca koji poručuje “Ja sam sreća” i odvodi ga doma. Prošle su dvije ili tri godine, a ona i dalje ne osjeća tu sreću.

Glavna uloga roditelja je da prenesu djeci što je stvarno sreća.

5. NE ODGAJATE DJECU DA POKAŽU SVOJE OSJEĆAJE
Promatrala sam dijete jednog svog poznanika. Njegova trogodišnja kćer bez zadrške pokazuje osjećaje prema njemu. Njezino ponašanje većinom diktira priroda. Kada bi se odrasla žena ponašala tako, muškarac ne bi mogao ostati indifirentan prema njoj. No što se događa s tim ponašanjem kada odrastemo? Zašto djevojci kada uđe u novu vezu treba toliko vremena da pokaže znakove povezanosti? Kada je bila mala, to joj je bilo prirodno. Zašto mora to ponašanje ponovno naučiti.

Razlog je zabrinutost. Iskustvo prijašnjih veza. Kada je djevojka bila prevarena više puta, ona počinje misliti “Možda on ne želi ovo? Možda će me odbiti?”.
I zato je izvor svega u djetinjstvu. Vrlo je bitno biti svjestan koliko je važno prihvaćati osjećaje djece. Ako vaša kćer plače, ne smijete joj reći da plače bez veze. Morate suosjećati. Jedan od načina da to napravite je da im objasnite da je snjima sve u redu: “Što god da se dogoditi, ja sam tu uz tebe.” I morate se suzdržati od prodika.

Veliki broj ljudi dobro počne: “Što god da se dogodi, tu sam za tebe. Ali znaš, kad sam ja bila u tvojim godinama….” i onda krene prodika.

nastavak na sledecoj stranici..

Stranice: 1 2 3