Veliki horoskop sudbine: Kakvu karmu nosite i gdje vas put vodi dalje?

Veliki horoskop sudbine: Kakvu karmu nosite i gdje vas put vodi dalje?

7. travnja 2017. 0 By Admin

Autor: Silvija Čolić

Odlomak iz knjige “Horoskopi svijeta”

Iako su nazivi pojedinih znakova karmičkog horoskopa isti kao i nazivi običnog horoskopa, a i vremenski se poklapaju, njihova su objašnjenja potpuno drugačija.

 

 

Čitajući ih ovdje, možda ćete bolje shvatiti neke duboko skrivene kutke svojeg karaktera i svoje zadatke.

Najranije zapise o karmi nalazimo u drevnim Vedama, svetim spisima nastalim u Indiji prije 5.000 godina. Riječ karma dolazi od korijena sanskritske riječi kri – što znači “djelovati”.

 

Vedski mudraci i teolozi označavaju karmu kao praiskonsku, “bez početka”.

Razlog takvog označavanja leži u tome što je karma sastavni dio svakog živog bića od trenutka njezinog dolaska u ovaj kauzalno-uzročni materijalni svijet i zato njezine posljedice mogu biti vrlo stare.

 

 

Živo biće u ovom pojavnom svijetu, zbog svoje želje, od davnina ispašta ili uživa plodove svoje karme ili djelatnosti.

Za svaku posljedicu mora postojati uzrok i posljedica koja mora biti potpuno jednaka uzroku. To je zakon karme. To je logika vječne pravde, duhovne i moralne ravnoteže.

Pogrešno je promatrati taj sustav s gledišta nagrađivanja i kažnjavanja; treba ga gledati ispravno, kao zakon uzroka i posljedice. Karma je škola.

 

 

No to stanje živo biće može promijeniti svojom željom i načinom svog djelovanja. Neophodno je razviti duhovno znanje.

Ovdje možete pročitati kako ćete lakše proživjeti svoj život s dotičnom karmom  i kakvi su vaši zadaci.

 

 

Ovan: 21.3. – 20.4.

Ljudima rođenim u ovom razdoblju karmički je dodijeljena izuzetna energija, koja graniči s agresivnošću, a ujedno i bijeg od monotonije i samokritike. Pravilnim korištenjem urođenih im osobina ovi će ljudi lakše obaviti svoj životni zadatak, koji se sastoji u pronalaženju ravnoteže unutar sebe.

 

 

Budući da su razdirani i unutarnjim iskušenjima i vanjskim izazovima, teško će im biti pronaći mir i sigurnost za kojima toliko žude, sve dok kroz samožrtvovanja i neuspjehe ne nauče nositi se sa životom i onda kad im staze nisu posute cvijećem.

Sve što trebaju učiniti je da nakon mnogobrojnih uspona – a posebice padova – smognu snage otpustiti prošlost bez žaljenja i ostatka, da nastave živjeti u sadašnjosti, gledajući uvijek isključivo prema naprijed.

 

Oni moraju, bez gorčine i samosažaljenja, dopustiti iskustvu da bude njihovim učiteljem života, te pronaći veselje i unutarnje ispunjenje u fleksibilnosti i razumijevanju života, duhovnosti te prihvaćanju vlastitih i tuđih granica i mogućnosti.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7