Horoskop otkriva budućnost ljubavi i strasti: šta nam donosi povratak Venere u direktan hod

Horoskop otkriva budućnost ljubavi i strasti: šta nam donosi povratak Venere u direktan hod

13. travnja 2017. 0 By Admin

Kakve oluje i darove donosi Venera u aprilu i da li direktan hod ove mistične planete utiče na naš ljubavni život? Evo kakva je procena astrologa…

 

Da li možete da verujete da se polako, ali sigurno priblii\avamo polovini aprila? A skoro smo dočekivali Novu godinu…bar tako izgleda, zar ne? Prvu polovinu ove godine svakako će obeležiti retrogradno kretanje Venere kroz znak Ovna i znak Riba

 

Podsećamo se da je 4. januara tranzitna Venera ušla u znak Riba i pridružila se tranzitnom Neptunu i tranzitnom Marsu. Tu su Venera i Mars otpočeli svoju igru… Naime, u toku 2017. Venera i Mars će se sresti u 3 različita znaka, prvo u Ribama, pa u Ovnu i na kraju, tokom jeseni u znaku Device, gde će formirati egzaktnu konjunkciju.

 

 

Venera i Mars su komplement jedno drugome – nose dijametralno suprotna značenja, a opet čine jednu savršenu celinu. Venera, rimska boginja ljubavi, zaštitnica zaljubljenih, posebno žena, u astrologiji predstavlja naš odnos prema ljubavi, ali i način na koji uživamo u životu. Venera je osećaj, fizička forma, harmonija i čulna uživanja. Položaj i aspekti Venere u natalnom horoskopu odrediće da li ćemo na suprotnoj strani prvo primetiti oči, osmeh ili možda simetrične grudi, jaka ramena. Venerom prepoznajete, Venerom vas prepoznaju. Venera je i vaša prva simpatija i vaš prvi poljubac.

 

 

Ne može Mars da razume principe koji vladaju u Venerinom carstvu, tu božansku lepotu ćutanja i upijanja svakog dodira, kojeg ljubomorno čuvamo urezanog negde duboko u nama i samo ponekad ga se setimo, i to nam je dovoljno da budemo srećni makar na tren i preživimo još jedan dan. Astrološki, i ćutanjem i sećanjem, a i dodirom vlada Saturn, koji je egzaltiran/ ushićen upravo u znaku Vage. Iako smo smo mi prolazni, propadljivi u vremenu, smrtni, ljubav dolazi iz duše , ona je večna. Isto tako, nije posao Venere, koja simboliše diplomatiju, harmoniju, mladu devojku itd. da ide na ,”prvu liniju” i objavljuje rat ili da leži u nekom rovu.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3 4 5