Horoskop otkriva budućnost ljubavi i strasti: šta nam donosi povratak Venere u direktan hod

Horoskop otkriva budućnost ljubavi i strasti: šta nam donosi povratak Venere u direktan hod

13. travnja 2017. 0 By Admin

Kvadrat retrogradne Venere i Saturna se obično tumači kao povratak osoba iz prošlosti, pojava karmičkih ljubavi i slično. No, retrogradna Venera želi da stvori prazan prostor, ona je zastala i gleda u prošlost, jer kad pomiri prošlost i sadašnjost, tek onda će moći da pogleda u budućnost. Zato, ne treba bežati od osoba iz prošlosti, jer to nisu samo emotivni partneri koje želite da zaboravite. Vratiće se (ili su se već vratili), prijatelji iz detinjstva, članovi porodice sa kojima godinama niste imali kontakt, pa čak i ti nesuđeni partneri. A nesuđeni su samo zato što se nisu zadržali u Vašem životu, a pojavili su se sa razlogom.

 

15. aprila Venera će ponovo da se vrati u direktni hod, ali kvadrat sa Saturnom će da “trpi” sve dok se ponovo ne vrati u znak Ovna (29. aprila), a efekte retrogradne Venere i svojevrsnu potrebu za preispitivanjem ćemo osjećati sve do 19. maja, dok Venera ne izađe iz svoje sijenke (astrološki, sijenka predstavlja deo Zodijaka koji planeta prolazi tri puta za redom, dva puta direktnim i jednom retrogrdnim hodom).

 

 

Dakle, ustanovili smo da već uveliko osjećamo uticaje retrogradne Venere, što će se i nastaviti u narednim danima, posebno ako ste Ovan u znaku ili podznaku, ili Vam se tu nalaze natalna Venera ili Mesec. Ali, postavlja se pitanje, šta dalje? Zasad nam je retrogradna Venera krivac za sve neuspjehe, ali šta poslije toga?

 

 

Treba napomenuti da je Venera iz retrogradnog hoda 25. marta formirala tzv. donju ili inferiornu konjunkciju sa Suncem u znaku Ovna, te otpočela “novu laticu” na grafikonu iznad. Ova konjunkcija je početak jednog ciklusa (slično kao mlad Mjesec), jer Venera postaje orijentalna u odnosu na Sunce (izlazi i zalazi na horizontu prije Sunca). Venera je retrogradna na svakih 18 mjeseci, tako da se iduća faza retrogradnosti dešava u oktobru 2018. godine.

 

 

Polovinu ciklusa će označiti druga tzv. superiorna konjunkcija Venere i Sunca 09. januara 2018. na 19* Jarca. Venera će tada u direktnom hodu “prestići” Sunce i postati okcidentalna ( izlaziće i zalaziće poslije njega na horizontu). Ova konjunkcija se može smatrati ekvivalentom faze punog Meseca, jer je Veneri daleko bolje kada je okcidentalna, nego kada je orijentalna.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3 4 5