Horoskop otkriva budućnost ljubavi i strasti: šta nam donosi povratak Venere u direktan hod

Horoskop otkriva budućnost ljubavi i strasti: šta nam donosi povratak Venere u direktan hod

13. travnja 2017. 0 By Admin

Ovaj period od 40 dana će svaki put donijeti potrebu za preispitivanjem svega onog što Venera predstavlja. Definitivno ćemo ponovo sresti ljude iz prošlosti, u bar jednoj sferi života, ne samo na emotivnom planu. Ponovo ćemo se naći i u sličnim situacijama, ukazaće nam se nova prilika, da pod istim okolnostima reagujemo drugačije. Pametnije!

 

 

Kao što je već rečeno, Veneri nije mjesto u Ovnu, pogotovo dok su tu Mars i Uran. Ovakva postavka će sigurno stvoriti veliki emotivni naboj, te će svako od nas prije ili kasnije da pukne, a onda da se naglo povuče i dođe u stanje apatije. Ovo i jeste slika mlade djevojke (Venera), koja sa ulaznih vrata (Ovan) u rano jutro (Ovan), gleda dragog (Mars) kako odlazi, te preplašena naglim bljeskom munje (Uran) preplašeno beži nazad u sigurnost svog sveta.

 

Tokom 4. aprila Venera se vratila ponovo u znak Riba, gdje joj je svakako bolje, jer je to mesto njene egzaltacije (ushićenosti). Pa bolje je i da malo živimo u zabludi, da se ponašamo kao da smo u bajci, te da nam je nebo namenilo srećan kraj u svakoj situaciji. Da, dobro je ponekad staviti ružičaste naočare, jer Venerin posao i jeste da donese uživanje.

 

 

Ali, svaki balon od sapunice će pre ili kasnije da se rasprsne i da dočeka svoj kraj. I šta nakon toga?

Samim povratkom u znak Riba, Venera se ponovo našla u kvadratu sa Saturnom iz znaka Strijelca, koji je od 06. aprila takođe u retrogradnom hodu. Saturn, poznat i kao Kronos, Fanon, Falsifer, je gospodar vremena, vladar usuda. Svaki njegov loš aspekt je poput šamara sudbine koji svakome bezuslovno dodeljuje jednosmernu kartu sa ružičastog oblaka ka tvrdom tlu čiste i neumoljive realnosti. Saturn krši, lomi, slama.

 

Povratak nesuđene ljubavi

Kvadrat Venere ka Saturnu (uz obostranu retrogradnost) donosi depresiju, prisilnu distancu, potrebu za izolacijom, buđenje grijeha iz prošlosti i ,, mentalnu zakočenost” u nekom minulom trenutku kada smo pali na samo dno ili pokazali najgore od sebe. Ovaj kvadrat je i sukob ljubavi i tradicije. Bespoštedna borba Saturna, vladara granica i propadanja u vremenu, i Venere, boginje ljubavi, koja je oduvek bila bezgranična i vanvremenska.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3 4 5