Horoskop otkriva budućnost ljubavi i strasti: šta nam donosi povratak Venere u direktan hod

Horoskop otkriva budućnost ljubavi i strasti: šta nam donosi povratak Venere u direktan hod

13. travnja 2017. 0 By Admin

Dok je boravila u znaku Riba, Venera je bila poput neke princeze iz bajke, jer sve princeze nose simboliku Venere i Neptuna, odnosno Venere u znaku Riba. Trnova ružica – prokleta (otrovana?), spavala stogodišnji san. Pepeljuga – prognana princeza, okružena zlom maćehom i polusestrama, uz pomoć magije dobre vile dobija haljinu i odlazi na bal, beži sa istog (beg – Neptun), gubi staklenu cipelicu (opet Neptun), da bi ju na kraju njen princ ipak pronašao.

 

Mala Sirena – morska princeza, menjala glas za noge (Ribe), ostala nijema (Ribe), na kraju ostala razočarana. Snežana – beži u šumu, maćeha je pronalazi i prerušena u staricu (prerušavanje, kostimi, maske su u simbolici Neptuna) joj nudi otrovnu jabuku. Pokušaj trovanja je takođe Neptun. I tako dalje, postoji još mnogo priča i još više princeza, koje odgovaraju ovoj simbolici.

 

 

I tako, dok je Venera žurila da stigne svog princa (Mars), pre nego što on odjaše negde u suton, u februaru su se oboje našli u znaku Ovna, gde se već neko vreme nalazi tranzitni Uran. U Ovnu je Mars bio svoj na svome, a Veneri tu nije mjesto.

 

Vladavine ljubavi i lepote

Već 4. marta 2017. Venera je zastala i krenula u retrogradni hod. Da se podsetimo, astronomski planete ne mogu da se kreću napred-nazad, ali gledano sa Zemlje, Venera je prividno počela da se kreće unazad. Venera ostaje retrogradna 40 dana, a njen ciklus traje 8 godina, tj. na svakih 8 godina će biti retrogradna u istom znaku. Dakle, Venera je poslednji put bila retrogradna u znaku Ovna tokom proleća 2009, dok će se isto desiti tek 2025.

 

 

U toku jednog osmogodišnjeg ciklusa, Venera je retrogradna 5 puta, te ako skiciramo njenu putanju, skupa sa Zemljom i Suncem, vidjećemo da Venera formira predivne obilke, kao što su srce (jedna faza retrogradnosti) i cvijet sa 5 latica (kompletan osmogodišnji ciklus). Drevni narodi su ovo opazili, pa se upravo pomenuti oblici vezuju za pojmove kao što su ljubav, lepota, čistoća… I sama dužina njene retrogradnosti, 40 dana, je duboko utkana u verovanja različitih naroda.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3 4 5