Kada vidiš bubamaru, nađeš izgubljen novac: Narodna verovanja koja se obistinjuju!

Kada vidiš bubamaru, nađeš izgubljen novac: Narodna verovanja koja se obistinjuju!

7. lipnja 2017. 0 By Admin

Ako bubamara sleti na vas dok ste bolesni, znak je skorog ozdravljenja. Potkovica koja je obešena iznad vrata čuva dom i zemlju

 

Imate li potkovicu ili zečju šapu kod kuće? Ako ste odgovorili potvrdno, onda verovatno nećete imati ništa protiv da saznate za šta sve ljudi širom sveta veruju da donosi sreću i šta ih štiti od nesreće. Ko zna, možda i vi nabavite cvrčka, krokodilski zub ili koji “čarobni” žir.

 

 

Insekti koji nose sreću

Cvrčak na ognjištu već je hiljadama godina znak sreće. U Kini i još nekim azijskim zemljama cvrčak je služio kao vrsta alarma – u slučaju provale prestao bi da proizvodi svoj karakterističan zvuk. Smatra se lošom srećom ubiti cvrčka. Indijanci su verovali da nosi sreću, a imitiranje cvrčanja smatralo se uvredljivim.

 

 

Bubamara se smatra nositeljem sreće i blagostanja. Veruje se da donosi oslobođenje od svakodnevnih problema. Bubamara takođe daruje strpljenje, a ako sleti na vas dok ste bolesni, znak je skorog ozdravljenja. Bubamara koja vam sleti na ruku, a zatim odleti znači da će sledeće nedelje biti lepo vreme.

 

 

Među ostalim insektima koji nose sreću su vilin konjic i skarabej. Vilin konjic nosi promenu, a označava snagu, hrabrost i mir, dok skarabej predstavlja zaštitu od zla, ponovnog rođenja i preobražaja.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3 4