Ko se rodi u oktobru, ovoga se MORA ČUVATI: Staro narodno verovanje precizno proriče vašu sudbinu!

Ko se rodi u oktobru, ovoga se MORA ČUVATI: Staro narodno verovanje precizno proriče vašu sudbinu!

18. svibnja 2017. 0 By Admin

Iako nisu imali modernu tehnologiju i horoskope, stari narodi su vrlo lako mogli da proreknu vašu sudbinu. Pročitajte šta vas očekuje u životu!

 

Za razliku od horoskopa koji je čovekovu sudbinu određuje prema zvezdama, naš narod je u prošlosti imao svoj način proricanja sudbine. Proricao je sudbinu prema mesecima rođenja neke osobe. To proricanje se naziva roždanik, a to je u stvari horoskop, samo ispričan prostim narodnim jezikom.

 

Pronađite svoj mesec rođenja i vidite šta vam stari narod predviđa.

 

Januar

 

Muško: Ko se rodi 1, 3, 5, 7, 9… dana ovog meseca, biće srednjeg stasa, tankog nosa, hitar, ugledan, blage naravi i, ako se posveti nauci, igraće veliku ulogu u svome narodu; – a ko se rodi 2, 4, 6, 8, 10… biće omalen, crnomanjast, gostoljubiv, milostiv, krupna glasa, veseo, nepostojan, lakomislen i slabijeg pamćenja. Ako je brzoplet i ako je čas ovom, a čas onom naklonjen, preporučujemu se strpljenje u jednoj struci, jer ga samo to može sretnim i valjanim učiniti.

 

 

Žensko: Biće lepa, smeđa i čistunica. Bolovaće češće od glave. Deca će je više puta ražaliti. Biće dobra i čuvarna gazdarica. Ako preživi 26. godinu, doživeće duboku starost.

 

Februar

 

Muško: Ko se rodi 1, 3, 5, 7, 9… ovoga meseca, biće veoma odan praktičnim naukama, a posebno ekonomiji i spekulaciji; – a ko se rodi 2, 4, 6, 8, 10… biće nepostojan, lak, brz, docnije će mu se narav promeniti. Vrlo će rado putovati i težiće za bogatstvom.

Žensko: Biće lepa, smeđa, rumena, ali hladna srca. U nekim stvarima će biti ćutljiva kao riba, ali u nekim i suviše govorljiva. Ako se uda, biće verna svome mužu. Ako preživi 10, 15, i 30. godinu, dočekaće duboku starost.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3 4 5 6