Znakovi za ljubav ili za izbjegavanje: Lav je dominantni hvalisavac, Škorpion šarmantni tiranin, a Jarac grubijan meka srca

Znakovi za ljubav ili za izbjegavanje: Lav je dominantni hvalisavac, Škorpion šarmantni tiranin, a Jarac grubijan meka srca

18. svibnja 2017. 0 By Admin

Uvod: Karin Baloh Martić za astrodom.hr

Što je Viši ili Niži tip znaka?

 

 

Kada se govori o astrološkim znakovima u svakodnevnim razgovorima često se čuju izrazi poput ´to ti je viši tip tog znaka´ odnosno ´to je niži tip tog znaka´. Pri tome se obično misli kako je ´viši tip´ izražava pozitivne, ´više´ i bolje osobine nekog znaka dok je ´niži tip´ loša verzija istog tog znaka. No je li to baš tako?

 

 

Ako promatramo takve definicije iz malo modernije i stručnije perspektive, vidjet ćemo kako ne možemo tako precizno razdijeliti ljude odnosno znakove kojima pripadaju u dvije strogo odvojene grupe. Pa onda što bi to bio ´viši´, a što ´niži´ tip nekog astrološkog znaka?

 

 

Svaki znak u Zodijaku ima cijeli spektar različitih osobina, neke od njih su pozitivne i kreativne dok su druge manje poželjne i destruktivne. Imati Sunce u nekom znaku odnosno biti rođen u nekom znaku daje vam na raspolaganje cijeli niz osobina koje možete usvojiti, razvijati pa čak i transformirati. Ako gdje možemo vidjeti djelovanje slobodne volje to je upravo na radu na svojoj vlastitoj osobnosti. Jer, zapravo jedino što sa sigurnošću možemo promijeniti smo mi sami. A mijenjajući sebe mijenjamo svoj život.

 

 

Ipak, nije sve tako jednostavno kao što izgleda. Živeći sa svojim horoskopom, u djetinjstvu i mladosti puno lakše izražavamo osobine koje pokazuje pozicija našeg Mjeseca (spontane, instinktivne reakcije) i našeg podznaka (način na koji želimo sebe predstaviti svijetu). Tek u zrelijem dobu odnosno nakon prvog Saturnovog povratka (oko 29. godine života) počinjemo više živjeti u skladu s onim što pokazuje pozicija i aspekti našeg Sunca. Tada smo i u mogućnosti razvijati i modificirati bazne karakteristike našeg natalnog znaka odnosno postati ´viši´ tip.

 

 

Proces osobnog razvoja i upoznavanja svoje prave osobnosti traje cijeli život. U nekim trenucima iznenadimo sami sebe – koliko god mislimo da se poznajemo, svako toliko iz naše unutrašnjosti izrone novi sadržaji. Hoćemo li iz sebe izvući najbolje ili se prepustiti stihiji života ovisi isključivo o nama. Možemo utonuti u prosječnost i biti ´niži´ tip (što god da to značilo) ili biti ´viši´ tip pa nastojati razviti sve svoje potencijale.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13