Vladavina Strijelca – Horoskop za sve znakove: OVA 3 znaka očekuju velike promjene!

Vladavina Strijelca – Horoskop za sve znakove: OVA 3 znaka očekuju velike promjene!

24. studenoga 2017. 0 By Admin 1

Astro prognoza od 22.11.2017 do 21.12.2017.

 

Saznajte što vam predviđaju zvijezde u periodu vladavine horoskopskog znaka Strijelca, što vas čeka na poslu, u ljubavi i kako će vas služiti zdravlje

 

Ovan (21.3 – 20.4)

Posao: Mars, vladar znaka, do 9.12. je u Vagi, znaku svog pada, što je simbol slabosti kroz koje prolazite kako u osobnim poduhvatima, tako i u partnerskim. Planete u osmom polju ukazuju da se sada ne zadužujete, da ne uzimate kredite i pozajmice ako to nije neophodno, posebno ne tokom navedenog datuma. Obratite pažnju da neki vanjski utjecaji, razne priče i ogovaranja, ne prouzrokuju probleme sa nadređenima, posebno ukoliko je nadređenih više.

 

Planete ukazuju na sukobe bez racionalnog razloga. Tijekom čitavog perioda istaknuta je slaba pozicija Merkura, koji svojom retrogradnošću utječe na sve dogovore, što će naročito utjecati na putovanja i suradnike vezane za inozemstvo. Tijekom čitavog perioda Saturn stoji na granici desetog polja da bi ga prešao 20.12. i time obilježio početak novog ciklusa u vrlo kompliciranim uslovima. Može se dogoditi da karijera ide turbulentno.

 

 

Ljubav: Venera, vladar sedmog polja, tokom početka perioda odvaja se od Jupitera i ulaskom u Strijelca 1.12. dolazi u sekstilni znak Marsu. To znači da su okolnosti u kojima se događaji odvijaju povoljnije i rezultati postojaniji. Presudno je to što će se u Strijelcu događati retrogradnost Merkura, te će se konfuzija bez obzira na aspekte prenositi na sve oblasti života. Maksimum u odnosima Merkur i Venera imaju 15.12. kada se spajaju u konjukciju, poslije čega se Venera odvaja od Merkura, što ukazuje na trezvenije i realnije razmišljanje.

 

Od tog datuma informacije koje utječu na vaše odnose su realnije, pa na osnovu njih možete donijeti solidne odluke koje se neće mnogo mijenjati ni kada se Merkur okrene. Venera je u sjenci Sunca, odnosno nije vidljiva u onoj mjeri u kojoj je potrebno, kako bi sve išlo kako treba.

 

Tijekom čitavog perioda neophodno je obraćati pažnju na sitnice. Može se dogoditi da neki postupci naizgled djeluju banalno, ali će se na njima zasnivati svi značajniji odnosi.

 

Zdravlje: Iscrpljeni ste tokom ovog perioda, potreban vam je oporavak. Ukoliko ste emotivno neraspoloženi, takvo će vam biti i zdravlje. Ovaj mjesec donosi česte promjene raspoloženja, što će se odraziti na problem sa stomakom, ali i na povišen krvni tlak. Mogući su problemi sa nesanicom.

 

 

Bik (21.4 – 21.5)

Posao: Dvije bitne promjene događaju se u nastupajućem periodu. Prva je da vaš vladar Venera mijenja znak, i iz sedmog polja i znaka Škorpiona prelazi u osmo, u znak Strijelca. Koliko god gubili na snazi zbog ove promjene, koliko god da se događanja na poslovnom planu događaju mimo vaših želja, postoje i povoljni aspekti koji donose saznanje da ćete uvijek biti svjesni što se sprema. Međutim prelaskom u Strijelca, Venera će tokom većeg dijela perioda biti s vašim vladarom karijere, Saturnom, ali i s retrogradnim Merkurom, što ukazuje na to da ste prepušteni promjenama, bez mnogo utjecaja.

 

Za one s povoljnim pozicijama signifikatora karijere u natalnoj karti, period nije zabrinjavajući, ali oni s lošim ili turbulentnijim aspektima, proći će kroz problem koji neće biti kratkotrajan. Posebnu pometnju izazavat će ulazak Marsa u sedmo polje i znak Škorpiona, 9.12. te će se odraziti na dogovore, pregovore i odnos s kolegama i klijentima kroz povišen nivo tenzija, ali i ozbiljne konflikte u nekim slučajevima.

 

 

Ljubav: Do 1.12. vaš vladar Venera okupira sedmo polje i s Jupiterom stvara iluziju da je sve u najboljem redu. Obije planete nisu postavljene tako da stvari funkcioniraju idealno, ali dok jedan slabi ulaskom pod dominaciju Sunca, drugi jača odvajanjem od njega. Iako Venera slabi, prelazi iz Škorpiona u Strijelca. Mana njenog prolaska je spajanje s Merkurom tokom retrogradnosti, što mora ostaviti trag na vaše emotivne izbore i dovesti do problema u komunikaciji.

 

Neki dogovori i zajednički planovi neće biti realizirani. S druge strane, ulazak Marsa u svoj domicilni znak, ali i u vaše sedmo polje, donosi nemir u već problematičnu situaciju. Period poslije 9.12. nije povoljan za prepravljanje dogovora, niti za promjene plana, jer osim napetosti koju Mars unosi, retrogradnost Merkura je u najjačoj fazi, što situacije čini nepredvidivim i kada je naizgled sve u najboljem redu.

 

Dani oko 15.12. su vrlo bitni, jer je tada konjukcija Venere i Merkura, što apsektira da će u čitavom periodu oko vas biti netko iz prošlosti.

 

 

Zdravlje: Pojačana nervoza i povećana sklonost povredama. Problem s urinarnim traktom može biti posljedica bakterijske infekcije. Moguće su i manje smetnje s vidom, pa ipak idite na kontrolu. Promijenite način prehrane i unosite dovoljno tekućine.

 

nastavak na sledecoj stranici..

Stranice: 1 2 3 4 5 6